Cyberware általános

Cyberware karbantartása

Mint minden az emberi testben, a cyberware is igényel odafigyelést. Csak amíg az eredeti testrészekről való gondoskodást gyerekkorunktól kezdve megtanultuk (fogmosás, fürdés, ragtapasz), a cyberware teljesen új, teljesen idegen része az embernek. Az első beültetéseket (főleg, ha a bőr alól kilógó mûanyag- illetve fémrészekkel is rendelkezik), a többség félelemmel kezeli, hozzá se mer nyúlni, vagy a másik véglet, túlápolja, olyan anyagokat használva, amik vagy a cyberware-nek, vagy a húsnak nem tesznek jót. Hosszú idő, mire a cyber és az ember egységes egésszé válik, és eljut oda, hogy a fémet is a saját testeként kezelje.

A legtöbb beültetés nem igényel komolyabb odafigyelést. A cyberoptikát néha érdemes áttörölni valamivel, a végtagoknál célszerû figyelni a hús és a fém találkozását, mert az a rész a legsebezhetõbb (bár többnyire a csonk körüli részt a bőrátszövéshez hasonló módszerrel kezelik a problémák csökkentése érdekében).
Ennek ellenére minden gyártó ajánlja, hogy legalább évente, de inkább félévente egyszer mindenki nézesse át minden beültetését. Eleinte ez ambuláns műtéteket, komoly laborvizsgálatokat igényelt, de manapság egyszerûen egy interfészen keresztüli csatlakozással 5-10 perc alatt (és 50-150 eb költséggel) ezt elvégzi bármelyik orvos. Természetesen, akinek nincs neurális processzora és interfész aljzata, annak marad a szike (1-2 nap kórházi tartózkodás, 300-1500 eb költséggel). Az illegális cyberware birtokosainak érdemes valahogy elrejteni a problémás beültetéseket (pl. a neurális processzorról való lecsatlakoztatással, esetleg párszáz eb kenőpénzzel).

A legtöbb beültetésre a szigorú törvényi szabályozás miatt 3-5 év garanciát biztosít a gyártó (csak a félreértés elkerülésére, egy rendõrség által tézerrel kiégetett chipware aljzat, illetve puskalövéstõl berepedt OptiShield NEM garanciális probléma), ami a legtöbb illegális cuccra nem igazán vonatkozik, mint ahogy a másodkézből, használtan szerzett, zúgsebészel beültetett krómokra sem – ezeknél annyi a garancia, ahogy sikerül a Hírnév dobás a dokié ellenében.

Mindezek mellett a cyberware-k meg is sérülhetnek. Elég csak arra gondolni, hogy a Bőrátszövés SFÉ-je pillanatok alatt lecsökkenhet néhány találattól, a cybervégtagok páncélzata se bír ki mindent, a nazális szűrő eltömődhet, stb. Ilyen esetekben is érdemes minél elõbb javítást eszközölni (bioware-k többségéhez kereskedelmi forgalomba kapható beoltandó javító-nanoidok is megfelelõek lehetnek), mert egy sérült implant viselkedése teljesen kiszámíthatatlan.

Cyberware kezelése

Sok beültetés nem igényel különösebb felhasználói aktiválást. A nazális szűrő szűr, a bőrátszövés is végzi a dolgát, ahogy a cyberoptikával is ugyanúgy kell nézni, mint az organikus szemmel. A probléma azoknál a krómoknál jelentkezik, amelyeknek nincs eredeti megfelelője az emberben (radarrendszerek, extra karok, pop-up fegyverek, speciális látási üzemmódok). Ezeknél két módon lehet megoldani a vezérlést.
A legtöbb ilyen implant rendelkezik manuális kapcsolóval. A cyberoptika oldalán apró gombbal át lehet váltani infravörösre, a cyberkar rejtett tárolóját a bicepsz belső felén lévõ kapcsolóval lehet nyitni, stb.

Viszont ennél sokkal kényelmesebb és biztonságosabb megoldás a neurális processzorra bízni a dolgot.

Persze ez nem úgy néz ki, hogy rágondolunk, és a cyberware csinálja amit kell. A processzor beültetésekor egy apró, szubdermális kezelõfelületet is beültetnek, amivel minden implantot el lehet érni. Valamint lehetõség van nanosebészekkel új idegi kötéseket létrehozni, netán a cyberware funkcióit olyan, meglévõ izommozgásokhoz kötni, amiket úgysem használunk, illetve a többség nem is tud használni (például a fülcimpa-mozgató izom). Ez az eljárás hetekig tart (1d6 nap a nanosebészek munkája, 4d6 nap, míg megtanulja az alany használni az új funkciót – ezalatt érdemes pl. a popup fegyvert töltetlenül tartani), valamint nem minden cyberware vezérelhető ezzel.

Általánosságban elmondható, hogy ezen a módon a bináris rendszerek irányíthatóak (vagy működik, vagy nem), mint pl. éjjellátó funkció, wolver kinyitása-visszahúzása, smart-fegyver tár kilökése. Minden ennél bonyolultabb vezérlés (pl. telefonszám tárcsázás, DataTerm-csatlakozás kezelés, TV-bőr csatornaváltás) valamilyen kezelőpultot igényel. Ez lehet a neurális processzorral beültetett szubdermális kezelőfelület, lehet interfész aljzaton át külsõ terminál (pl. PDA), vagy lehet virtuális terminál (cybermodem csatlakozás, DataTerm csatlakozás), amikor az alany fizikai teste gyakorlatilag „inaktív”, egyfajta személyes „virtuális valóságban” kezelheti az adott rendszert, netán szubvokalizált parancsszó amit a cyberoptika hall, a neurális processzor pedig felismer.
Hogy melyik implant hogyan vezérelhetõ, a KM döntésén múlik.

Cyberware energiaigénye

Ugye senki nem gondolta, hogy 2090-re feltalálták a Kifogyhatatlan Energiaforrást? A legtöbb beültetésnek szüksége van valamilyen erőforrásra, még ha ez sokkal gazdaságosabb is, mint ahogy azt a korai 21. században gondolta volna bárki.
A bioware nem igényel külön energiát, mint ahogy a passzív implantok sem (pl. testpáncélozások). A neurális beültetések és cyberoptikák, cyberaudiok a test hőjét alakítják elektromos energiává, így az egyszerű felhasználónak azzal sem kell foglalkoznia (az éves ellenõrzésen úgyis megnézik, ez a funkció rendben működik-e). Azonban a nagyobb munkát végző külsõ implantok, mint például a cybervégtagok, rendkívül sok energiát igényelnek. A szervók, csörlõk, mozgatórendszerek csak úgy zabálják az áramot, ami áramnak bizony valahonnét jönnie kell. Az ilyen beültetések cserélhetõ, újratölthető, nagy teljesítményű akkumlátorokat használnak. Ezeket az akkumlátorokat 2-3 hetente kell feltölteni (bizonyos cyberware-knél, mint például Csörlő cyberkar opció, ennél gyakraban is szükség lehet), amit egy, a beültetésbe épített kihúzható hálózati kábelen át lehet megoldani. A töltés 10-15 percnél többet nem igényel, és bármely szabvány konnektorról elvégezhetõ. Ezen felül lehet ezeket az aksikat cserélni is, 15-30 eb darabja. Egyébként az éves felülvizsgálaton ellenőrzik az akkumlátorok állapotát (mert ugye a sok töltéstől-lemerítéstõl bizony előbb-utóbb tönkremegy), és szükség esetén azonnal cserélik is.

Cyberware beültetése

Az implantok beültetése nem jár automatikusan a cyberware mellé, noha a legtöbb vásárló-helyen az egyszerûbb műtéteket el tudják végezni. A krómok rendelkeznek egy Műtét kóddal, ami megmutatja, a beültetési műtét mekkora sebet okoz, mennyi időbe kerül, mennyi pénzt kérnek érte az orvosok, és mi a doki Orvostudomány dobásának célszáma.

Elhanyagolható (E)
Szükséges
: útszéli body-shop
Operáció ideje: 1 óra
Sebzés: 1 pont
Költségek: benne van a cyberware árában
Nehézségi fok: Könnyű

Kisebb (K)
Szükséges
: kórház vagy zúgklinika
Operáció ideje: 2 óra
Sebzés: 1d6+1
Költségek: 500 eb
Nehézségi fok: Közepes

Nagyobb (N)
Szükséges
: teljes kórházi ellátás, sebészettel
Operáció ideje: 4 óra
Sebzés: 2d6+1
Költségek: 1500 eb
Nehézségi fok: Nehéz

Kritikus (Kr)
Szükséges
: teljes kórházi ellátás, sebészettel
Operáció ideje: 6 óra
Sebzés: 3d6+1
Költségek: 2500 eb
Nehézségi fok: Nagyon Nehéz

A beültetés után a cyberware akkor kezd mûködni, mikor a műtét miatt elszenvedett sebzéspont visszatér (nyilvánvaló, hogy 10 perccel a beültetés után egy cyberlábra még nem lehet ráállni, mert felszakad az egész).
Illegális cybertechnél a műtéti költség akár sokszorosa is lehet a fentieknek – határ a csillagos ég, illetve a Meggyőzés (Megfélemlítés?) dobásod. Ha nagyon peched van, a műtőasztalról egyenesen a szervbankba mész...

Legális beültetéseknél a műtéti költség tartalmazza a kórházi ellátást egészen addig, amíg a sérülés Súlyos fokozatba nem kerül. Onnantól a páciens vagy hazamegy, vagy fizeti tovább a lábadozás kórházi árát. Amennyiben eleve nem jár Súlyosnál komolyabb sérüléssel a műtét, nem kell bennmaradni a kórházban. Illegális műtétnél meg… amit sikerül kialkudni.

Fashionware

Általában azt titulálják cyborgnak, akinek mechanikus technológiát ültettek a testébe - ez így egyszerűen nevetséges! A barátnőd cyborg, mert kontaktlencséket visel? A nagymamád cyborg, mert hallókészüléke és mesterséges csípőforgója van?

Ebbe a behatárolhatatlan kategóriába tartozik a fashionware is - a cyberpunk jövőjének apró, közhasználatú hi-tech divat-mütyürjei.

Biomonitor 100eb
Ezt a cuccot Szólók, műgyűjtők és a vérnyomásuk miatt aggódó cégesek kedvelik. Közvetlenül az alkar bőre alá ültetik, állandóan kijelzi a pulzusszámot, a légzést, az agyhullámokat, a test-hőmérsékletet, a vércukor- és koleszterinszintet. A Biomonitor kijelzője szavakat formáló LED-ekből épül fel, mindegyik kijelző egy vöröstől (kritikus) zöldig (kiváló) terjedő színszekvenciát futtat. A test állapotának a változásával a színek is változnak. Viselője egyszerűen csak hátrahúzza a ruhaujját, rápillant az apró fénylő kijelzőre, és ellenőrzi a színeket. A játék szabályaira lefordítva a Biomonitor +2-vel növeli az alanyon alkalmazott Elsősegély, Vallatás és Orvostudomány dobásokat. Műtét: E, EV=1
Bőróra 50eb
A Biomonitor elődje. Közvetlenül a bőr felhámja alá ültetik, az apró, fénylő LED számjegyek ezen a rétegen keresztül világítanak. A Bőróra bármilyen testfelületen elhelyezhető, leggyakrabban a kézfejet, a csuklót és az ujjakat választják. A Bőróra a kijelző gyengéd nyomkodásával állítható, halk csipogással, esetleg rezgéssel ébreszthet. Műtét: E, EV=1
Színezett kontaktlencsék 1-200eb
Ezek a kontaktlencsék a jóval drágább cyberoptikák bizonyos tulajdonságait képesek emulálni. Léteznek például mindenféle színben tükröző lencsék, hőmérséklet- vagy érzelemváltozásra érzékeny, feliratokkal vagy mintázattal ellátott lencsék. A legtöbb divatos bodyware üzletben megtalálhatóak. Megérnek egy kukkantást. Műtét: E, EV=0.5
Vegyibőr 200eb
Speciális színező- és vegyi anyagokkal telített bőr. Némelyik anyag a bőr színárnyalatát változtatja meg, mások hőérzékenyek, és akkor változtatják meg a színüket, amikor felmelegednek, vagy lehűlnek. A legdrágább vegyibőrök a hormonális változásokra érzékenyek; vásárolhatsz például olyat is, amitől elsárgulsz és fekete tigriscsíkok jelennek meg rajtad, ha dühös leszel, vagy ha felizgatnak. Műtét: E, EV=1d6/2
Szintibőr 400eb
A fénylő tetoválás technológiájának kifinomultabb változata. A Szintibőr a karakter külső bőréhez tapadó vékony, színváltoztató műanyagrétegből áll; színek, alakzatok kijelzésére, fény kisugárzására és más speciális effektusokra képes. A Szintibőr beállítása bőr (illetve hajtövek) alá ültetett hangoló chipekkel (100 eb) vagy neurális processzoron és interfész aljzaton keresztül történik Műtét: E, EV=1d6
Ölt számláló 100eb
Persze, jó sokakat megöltél, de azok az utcai punkok semmire se tartanak. Mit tehetnél? Esetleg messzire hirdetheted a tapasztalatod, hogy lekopjanak végre a boosterek mögüled. Hasonlóan a bőrórához, az Ölt számláló látványosan fénylő betűkkel és számokkal kijelzi, hogy „Ölt: xxx” (bármilyen három-digites számot be lehet vinni a speciális gombokkal). A kijelző tetszőleges helyre, tetszőleges méretben 2x2 hüvelyktől 6x6-ig beültethető. Az aktuális érték megjelenítése becsület alapú, de ha bárkinek kételye van az érték pontosságáról, miért nem kérdez rá, igaz? Műtét: E, EV=1
Szubdermális kijelző 250eb
Azoknak, akik nem rendelkeznek a hagyományos TimesSquare Marquee vagy hasonló előnyével, íme egy apró, fénylő LCD kijelző, a bõr alá ültethető bármely megfelelő területre, általában az alkarba. Az öt soros kijelző jól láthatóan fénylő karaktereket tud megjeleníteni. Ez az egység nem működik TimesSquare Plus-al vagy a Video megjelenítővel. Műtét: K, EV=1d6/2
Tech-haj 1-200eb
Különféle reaktív anyagokkal átitatott mesterséges haj. Lehet hőérzékeny és színváltoztató, vagy időjárástól függően különböző frizurákba rendeződik. Más fajták ugyanazokat a pigment-anyagokat tartalmazzák, amelyeket a fénylő tetoválásoknál használnak; tárolják és alakzatokban sugározzák ki a fényt. Megint más típusok színe speciális samponokkal változtatható. A Tech-haj göndörítve, mohawk-taréjban, teljes frizuraként, sörényként, nyak- illetve arcszőrzetként vagy más kevésbé feltűnő (de érdekes) helyekre is beültethető. Műtét: E, EV=2
Személyes kozmetikus 400eb
Nézz ki a legjobban anélkül, hogy próbálkoznál!
Napjaink divat-orientált világában egyszerűen nem elég, hogy valaki jól néz ki időnként; muszáj jól kinézni a nap minden percében. És mostantól, ezt meg is teheted! A Fresco INC elhozta neked a saját Nano-Kozmetikusodat. Ezek a kis mikroszkopikus gépezetek egyetlen feladata, hogy gondoskodjanak róla, remekül nézz ki. Fresco INC öt különálló nanoid csomagot kínál: MentolFriss™ lehellet, Hollywood Frizura™, Bársonyos™ bőr, Testszőr Kontroll™ és Észrevétlen Izzadás™. Bármely csomag +2-t ad a Testápolás képzettséghez, és további halmozódó +1-et a többi csomag, egészen +6-ig (mind az öt csomag esetén). Műtét: E, EV=0.5
Fénylő tetoválás 1-20eb
Ezeket a fénykibocsátó vegyi hártyákat a bőr első néhány rétege alá helyezik be. Ezek tárolják, és színek vagy alakzatok formájában kisugározzák a fényt, igen szép alakzatokat hozva létre. Műtét: E, EV=0.5
Élőkábel 400eb (200eb Test implantként)
„A találó nevű ÉlőKábel cyberfejlesztés, amely egyre népszerűbb a cyberdivat világában, egy névtelen alvilági zseni által került kifejlesztésre. Ezek a kapaszkodó interface kábelek sokkal inkább divatra érzékeny szemmel készültek, mint a könyörtelen stílusú cyberkígyók. Utazásaim során láttam Élőkábelt tenyérbe vagy nyak tövébe illesztve, cyber és valódi végtagok ujjaként, és egyszer a szájban - milyen édesen borzongató ötlet!”
- Gabriele Gaboriau az EURO-VOUGE cybermagazinban
Játékszabályok: Az ÉlőKábel bárhová elhelyezhető a testben, ahol elegendő hely áll rendelkezésre egy 45 cm-es kábelnek, és egy 6mm-es kimeneti lyuknak. Az ÉlőKábel pont úgy működik, mint az interfész dugók/kábelek, kivéve hogy saját maguktól mozognak, így nem szükséges számukra hogy emberi gazdájuk dugja be vagy húzza ki őket a kívánt aljzatokból (maguktól képesek kinyúlni és visszahúzódni) Mikor egy ÉlőKábel mozog, olyan, mint egy kígyó vagy féreg. Műtét: K, EV=2d6
Cyber-párna 80eb
Hajnali négy óra. Lapulsz a Gyönyörű Katonák pózerbanda barlangja előtt, várva, hogy leszedd a vezetőjüket. Társad orra elmerül a legújabb Nathan Soha könyvben, és igazán komolyan tudnál értékelni egy fekhelyet. Szerencsére felkészülten érkeztél – megütöd a kényelmesen elérhető hüvelykujj-kapcsolót, mire a karodon felpattannak a nyílások csendesen, súrlódásmentesen, és a CapsuleCo CyberPárna felfújódik. Csak keresztezed a karjaidat a fejed mögött, utána rögtön húzhatod a lóbőrt, fejedet egy nem allergogén hiper-nylon párnahuzaton nyugtatva… Csak akkor ébredsz fel, mikor jelez a mesterlövész puska, és nedves, szipogó orrhangokat hallat a társad. Újabb fricska a hüvelykujj-gombon, a CyberPárna gyorsan és automatikusan leenged, összecsomagolja magát vissza a karodba, eltisztulva az útból, hogy ki tudd húzni azt a tankelhárító ágyút, amit te pisztolynak nevezel, és kezdődhet a banzáj... Műtét: E, EV=0.5
Cyber-párna huzat 10eb
Csak egy pózer menne ki az utcára egy sima fehér párnahuzattal!
A KraftMatrix büszkén mutatja be a CapsuleCo licensze alapján tervezett párnahuzatokat változatos álcázó– és divatszínekben! Mindegyik kapható nylonból vagy Kevlarból. Elérhetõ minták: Utcai álcázó (#82), Dzsungeli álcázó (#02), Tigrisfóka minta (#66), Izgalmas Rózsaszín (#12), Neon Zöld (#23), and Talsorian Rex© a CyberSaur© (#47). Műtét: E, EV=0
NU-TEK TV-bőr 600eb
A Nu-Tek új szintibőre a legújabb optikai kábel technológiát használja, hogy képernyőt csináljon a testedből. Használd a TV-Bőrhöz kapcsolt RácsWork™ rendszert és beállító chipet, hogy bárhol, bármilyen méretben megjelenítsd a képet.
Játékszabályok:
Szükséged lesz egy DataTerm csatlakozóra, hogy fel tudd venni a TV jelet. Aktiváláskor egy zöld négyzetrács jelenik meg az alany testén. Kiválasztja a bal felső és a jobb alsó kockáját az általa választott területnek, és ott jelenik meg a kép, egy képernyővel egyenértékűen. Alkalmas egyéb forrásból (interfész kábelen át, cyberoptika, egyéb implant, stb.) érkező kép megjelenítésére is. Műtét: K, EV=1d6+4
Logo-line tetoválás 10-200eb
A Dermatech vállalat tudja, TE mit akarsz!
Láttál ilyet videón, a mozikban, még a braindance-ben is. Tori Dansteele szupermodellnek már van ilyen. Kade Lorenzo, nemzetközi hírű énekesnek már van ilyen. Még Lee Chapmannak, a Net54-ől is van ilyen. Most neked is lehet! A teljesen saját licenszelt logód, világító tetoválásként! Igen, a Dermatech megszerezte a jogot, hogy felhasználja a logoját a ConAg, a Datatel Inc, a New American Motors, az EBM, az Everest VentrueWare, a Raven Microcybernetics, és a Tritech cégeknek világító tetoválásként, lakossági felhasználásra! Képzeld el az ismerőseid reakcióit, mikor leveszed a dzsekid, és kivillan a rettenthetetlen Tsunami Arms védjegy hullámmozgása a karodon.
Egyedi! Státusz! Mega-cool vonzerő! Légy merész…légy éles… légy Dermatech!
Játékszabályok:
Az ár változhat 10-200 eb között, a mérettől és a tetoválandó testrésztől függően. Dermatech tetoválások elérhetők minden BodyShoppe és Art to Bare üzletben szerte az országban, ahogy rengeteg tetováló szalonban is. Műtét: E, EV=0.5

Neuralware

A neurális processzor a gerincoszlop tövébe ültetett „kapcsolódobozból” áll, mely a többi cyberware jeleit irányítja a központi idegrendszerbe. Ez az alapmodul szükséges mindenféle neurálisan csatlakoztatott fejlesztés mûködéséhez, például reflexgyorsítókhoz, aljzatokhoz, fegyverekhez, mini komputerekhez és érzékerõsítõkhöz, de ajánlott a többi beültetéshez is.
A neurális processzorok beültetése a nanotech tudományágnak köszönhetõen sokkal könnyebben megy, mint gondolnánk. Az alapmodult sebészi úton rögzítik a gerinchez, ahonnét az nanosebészeti egységeket juttat a gerincoszlopba. Ezek a mikroszkópikus gépezetek parányi csatlakozásokat szõnek a központi idegrendszeren keresztül; az idegvégzõdéseket a neurális processzorhoz kötik. A folyamat némi idõt vesz igénybe (1k6+7 nap), amíg a sebésznanoidok átdolgozzák magukat az egész testen és az összes neurális csatlakozást a processzorhoz kötik.
A neurális processzor beültetésével egyszerre installálnak egy szubdermális, érintõgombos kezelõfelületet (véletlen megnyomás elleni védelemmel természetesen), ahol lehet utasításokat adni a ko-processzoroknak (például Fokozott tapintás ki-bekapcsolása).

A neurális processzor a beültetéskor összekapcsolódik minden, már beültetett nem neurális implanttal, cybervégtaggal, cyberoptikával, egyébbel. Az így összekapcsolódott implantok képesek a neurális processzoron keresztül kommunikálni egymással (például a cyberkar állapota lekérhetõ a Biomonitorra, vagy megjeleníthetõ a cyberoptika TimesSquare Marquee opcióján, illetve a Bõróra nyomógombjain keresztül lehet szabályozni a Szinti-bõr effektjeit.
A neurális processzor beültetése után a testbe kerülõ cyberware-k alapvetõen nem kapcsolódnak a „hálózathoz”, az összekapcsoláshoz külön sebésznanoidokat kell beinjekciózni (70 eb), amik 1D6 nap alatt minden implantot hozzákapcsolnak a neurális processzorhoz. Kívánságra egyes implantokat (a neuralware kivételével bármelyiket) le is lehet választani a neurális processzorról (ha netán az éves karbantartára mennénk az SZTK dokihoz, de nem szeretnénk, ha a wolverekrõl is tudomást szerezne), ez szintén nanosebészeti módszerekkel megvalósítható. Ez a kezelés 1D6/2 napig tart, és implantonként 50 eb-be kerül. Valamint van rá 10% esély, hogy az adott implant meghibásodik, és csak az eredeti ár 10%-ért javítható.

Neurális összeomlás és távirányítás

A neurális processzorral összekötött rendszerek egy igen komoly veszélyforrást hordoznak magukban, mégpedig a neurális összeomlást. Ha valamilyen okból (például mikrohullámú fegyver vagy tézer) a neurális processzor hibás jeleket kezd az implantok felé továbbítani, minden implant megkergülhet (a neurális processzor leállása/meghibásodása esetén minden implant 30 % eséllyel hibásan kezd mûködni). Enyhébb esetben epilepsziás tünetek léphetnek fel, de akár légzés is leállhat, ha a légcsõbe épített szûrõrendszer bezáródik.
Talán még ennél is veszélyesebb a távirányítás lehetõsége. Mivel a neurális processzor teljesen rá van kötve az idegrendszerre, képes lehet átvenni az irányítást a teljes test felett. Alapvetõen a neurális processzornak erre nincs elég kapacitása (olyan precíz irányítószoftvernek kell feltöltõdnie, ami nem fér el a neurális processzor korlátozott memóriájában), de a többi kapcsolódó beültetéssel (pl. memóriabõvítõk, chipware aljzat) már lehetségessé válhat (KM döntése alapján). Természetesen ehhez a kártékony utasításnak, programnak valahogy be kell jutnia a rendszerbe. Többek között ezért nem használ egyetlen profi sem vezetéknélküli Smart fegyver kapcsolatot, se más Wifi technológiát. Különösen nagy veszélyben vannak ezen a téren a Konzolcowboyok (közvetlen rákapcsolják magukat a Hálózatra; találtak holtan konzolcowboyt, akit a saját cyberkeze fojtott meg), a cyber-vezérlést használó autótolvajok (sok cyber vezérlésû jármû biztonsági rendszere tartalmaz kártékony programokat).
A neurális processzor ugyan rendelkezik alapszintû védelemmel ezek ellen (például ezért készül minden implant integrált szoftverrel, ami nem frissíthetõ, csak hardveres alkatrészcserével), de egy kimondottan erre tervezett támadásforma ellen ez nem sokat véd (D10-el kell nagyobbat dobni a támadó szoftver ereje +D10-nél, a sikeres védekezéshez – a legtöbb támadásforma erõssége nincs 2 fölött).

Ko-processzorok

Ezek a speciális „bõvítések” bármikor behelyezhetõek a neurális processzorba; az egész mûvelet alig egy órát vesz igénybe és bármelyik útszéli klinikán elvégezhetõ. A reflexgyorsítók emberfelettivé növelik a reakció- és érzékelõ képességedet; a ko-processzor csatlakozókkal pedig komputerekkel, adatbázisokkal, jármûvekkel és más gépekkel kerülhetsz összeköttetésbe. Ha megkaptad a neurális processzorod, annyi opciót pakolsz bele, amennyit csak szeretnél.

Csatlakozások
A csatlakozások olyan speciális ko-processzorok (tehát NEM ajzatok), amelyek neurális kódokká fordítják le a berendezésekből érkező jeleket. Hatféle fontosabb csatlakozás létezik (cybermodem, GPS, jármű, smart-fegyver, gépi/tech, DataTerm), a megfelelő berendezéshez a megfelelő csatlakozás szükséges. Aljzatnak a sztenderd interfész aljzat használható.

Neurális processzor 1000eb
A neurális processzor a gerincoszlop tövébe ültetett „kapcsolódobozból” áll, mely a többi cyberware jeleit irányítja a központi idegrendszerbe. Műtét: K, EV=1d6
Tűzfal 300eb/szint
Ez a ko-processzor megszűri a neurális processzorba érkező jeleket, és igyekszik kiszűrni a káros hatásokat. Támadás esetén a szint hozzáadódik a D10 dobáshoz, amit a támadó program ereje +D10 ellen kell tenni. A Tűzfal neurális összeomlás ellen nem véd, csak távirányítás ellen. A jelenlegi legfejlettebb Tűzfal 6. szintű. Műtét: E, EV=1
Kerenzikov 500eb
Ezek a speciális TRC ko-processzorok az idegrendszer jeltovábbító képességét fokozzák. A REFLEX gyorsítás legnagyobb előnye, hogy harc közben növeli a karakter Reflex dobásait. Kétféle típusú reflex ko-processzor létezik (Kerenzikov és Sandevistan), de ebből csak egyfajtával rendelkezhetsz, és abból is csak egy darabbal:
Kerenzikov: A kerenzikov boosterware állandóan aktív; a karakter mindig a normálisnál magasabb sebességgel reagál. A Kerenzikov gyakran 10%-nál is többel gyorsítja az ingereket, ezért jelentős Emberiesség Vesztést okoz, használójának meg kell tanulnia mozgását a számára lassított felvételnek tűnő világhoz igazítania. A Kerenzikov kétféle fokozatban installálható (+1 vagy +2 Reflex, 1D6 vagy 2D6 EV). Műtét: E, EV=1d6/2d6
Sandevistan 1600eb
Ezek a speciális TRC ko-processzorok az idegrendszer jeltovábbító képességét fokozzák. A REFLEX gyorsítás legnagyobb előnye, hogy harc közben növeli a karakter Reflex dobásait. Kétféle típusú reflex ko-processzor (más néven boosterware) létezik, de ebből csak egyfajtával rendelkezhetsz, és abból is csak egy darabbal:
Speedware: A Speedware (más néven Sandevistan) csak parancsra indul, így nem szükséges az életedet az embertelenül gyors reakcióidõhöz igazítanod. A karakternek a Speedware aktiválásához szubvokalizálnia kell egy parancsszót, aztán egy kört várnia, amíg a gyorsító felpörög. Öt teljes körig élvezheti a Speedware előnyeit (+3 Reflex), mielőtt az lefulladna. A parancs újbóli kiadásával két kör múlva ismét gyorsított állapotba kerülhet. A Speedware legnagyobb előnye alacsonyabb Emberiesség csökkentő hatásában és a fokozott teljesítményében rejlik; mivel a test nincs állandóan „felpörgetve”, többet lehet kihozni belőle a gyorsítás alatt. Műtét: E, EV=1d6/2
Fokozott tapintás 100eb
+2-vel növel minden tapintással kapcsolatos Éberség dobást. Egy kör alatt mentálisan ki- vagy bekapcsolható. Műtét: E, EV=2
Fájdalomszűrő 200eb
Ez a ko-processzor az agy fájdalomreceptorait iktatja ki, érzéketlenné teszi a felhasználót a kínzásra, nélkülözésre vagy a fizikai megerőltetésre. Ez persze nem azt jelenti, hogy az illető sértetlen marad, csak éppen semmit sem vesz észre az egészből, amíg össze nem esik (az Állóképesség képzettségedet két szinttel könnyebb nehézségi fokozattal dobhatod, mint normális esetben). Műtét: E, EV=2d6
Fokozott szaglás 100eb
+2-vel növeli a szaglással kapcsolatos Éberség dobásokat és a Követés/Felkutatás képzettséget (szagnyom követése), plusz 50% esélyt ad a követéshez szükséges szagnyom megtalálására – hacsak a célpont nem tett különleges előkészületeket annak álcázására. Egy kör alatt mentálisan ki-vagy bekapcsolható. Műtét: E, EV=2
Ez az alapprocesszor alakítja képekké és érzetekké a Hálózat információit. A korai interfész programokat váltotta fel, és szélesebb körű érzékelést tett lehetővé. Műtét: E, EV=1
Ez az egység lehetővé teszi a műholdas helymeghatározást. Ennek precizitása a felhasználó többi implantján múlik: Önmagában annyit lehet vele elérni, hogy a felhasználó mindig tudja, merre van észak. Egy TimesSquare Marque-vel már földrajzi koordinátákat valamint távolsági adatokat is megjelenít a látómezőben, Video megjelenítővel meg akár teljes domborzati- vagy utcatérkép használata is lehetséges. Műtét: E, EV=1
Járművek közvetlen mentális irányítására szolgál. A cybervezérlésű járművek között egyaránt találhatóak autók, AV-4-esek, repülőgépek, helikopterek és motorbiciklik, melyek normál vezérlőművét számítógéppel helyettesítették. A karakter interfész aljzatokkal és kábelekkel közvetlenül a fedélzeti komputerbe csatlakozik, a parancsokat pedig a saját idegrendszerén keresztül küldi. Elektromos szervók kormányozzák a kerekeket, gyorsítanak, fékeznek. A cyberjárművek hihetetlenül érzékenyek – olyanok, mintha a kibővített önmagadat vezetnéd. Ennek eredményeként ezek a járgányok automatikusan +2-vel növelnek minden vezetés, pilóta vagy motoros képzettséget. Egy közönséges jármű cyberré alakítása a jármű eredeti árának 40%-ba kerül – és a hagyományos kezelőfelületek (kormány, pedálok, kapcsolók) eltávolításával jár. Műtét: E, EV=3
A smart-fegyverek a normális lőfegyverek emberhez csatlakoztatható változatai. A smart fegyverek az interfész aljzaton keresztül folyamatosan tájékoztatják a felhasználót a fegyver főbb adatairól (tárban lévő lőszerek száma, műszaki állapot, csőhőmérséklet, stb). Természetesen ezeket az adatokat csak akkor tudja értelmezni a karakter, ha rendelkezik cyberoptikával és valamilyen képmegjelenítő funkcióval (elméletben érkezhet az információ cyberaudiora hangüzenetként, vagy Biomonitorra is), ellenkező esetben csak homályos érzeteket kap, amikből 50% pontossággal tippelhet a fegyver állapotára. A smart fegyverek kisméretű szonikus vagy lézeres impulzusal másodpercenként több ezerszer tapogatják le a célpontot, és az interfészen át adatokat közölnek a neurális processzorral. Amennyiben a karakter rendelkezik cyberoptika Célkereső opcióval, a rendszer egy célkeresztet vetít a látómezőben oda, ahová a lövedék nagy valószínűséggel be fog csapódni. Másik lehetőség, hogy a rendszer a látómező közepére is kivetít egy célkeresztet, és amikor a két pont fedésbe kerül, a fegyver automatikusan elsül, akár az elsütő-billentyű érintése nélkül is. A két üzemmód között az átállás egy körbe kerül. Mindkét esetben a fegyverhasználat dobáshoz +4 adható. Cyberoptika helyett használható célzó-szemüveg (össze kell kötni kábellel a fegyvert és az alany egy interfész aljzatát, valamint a célzó-szemüveget és az alany egy intefész aljzatát). Esetleg Videó megjelenítő is használható a Célkereső helyett, de ekkor csak +2 lesz a bónusz a +4 helyett. Amennyiben a karakter nem rendelkezik cyberoptikával (vagy hasonló képmegjelenítő opcióval), a neurális processzor a szemmozgást érzékeli. Amikor a látómező közepe és a fegyver által megcélzott pont fedésbe kerül, a fegyver elsül. Ebben az esetben tulajdonképpen csak a fegyver kilengése okozta pontatlanságot küszöböli ki a rendszer, ami annyit jelent, a fegyverhasználat-dobáshoz +1 adható. A véletlen balesetek elkerülése érdekében a legtöbb rendszer úgy van beállítva, hogy az elsütő-billentyű meghúzása nem elsüti a fegyvert, hanem tűzkész állapotban tartja (amíg lenyomva van tartva), amíg a smart-fegyver csatolóból meg nem érkezik a tűzparancs. Műtét: E, EV=2
Lehetővé teszi, hogy hozzácsatlakozz bármilyen gyártószalaghoz vagy munkagéphez egy MLINK-alapú vezérlőrendszerrel (és irányítsd). Kisebb gépek/készülékek nem gyári körülmények közötti irányítására is használhatod (hangszerek, hangtechnika, világításszabályozás). Műtét: E, EV=2
Ez a koprocesszor közvetlen hozzáférést és információtárolást biztosít DataTerm infopultokból. A lehívott anyagot valamilyen képmegjelenítőre továbbítja. A játék nyelvére lefordítva a karakter infopult nélkül is hozzáférhet a DataTerm szolgáltatásokhoz (az infopultok legfeljebb 10 km körzetében elegendő a „jelerősség” a csatlakozás számára). Ez azt jelenti, hogy a karakter DataTerm csatlakozása regisztrálva van, és számlázzák neki a hozzáférési díjat. Hálózat elérésre is alkalmas, ha van cybermodem csatlakozás (noha szoftvereket nem tud vinni a karakter, se tűzfalat, se hasonló védelmet, így szabad préda minden támadás ellen), valamint a közvetlen kapcsolat miatt fokozottan sebezhető távirányítás szempontjából. Aktiváláskor egyfajta „virtuális terminálként” működik, tehát a karakter csak korlátozottan képes a külvilágra figyelni (Éberség -2). Műtét: E, EV=2
Interfész aljzatok 200eb/pár
A Cyberpunk kultúra alapkövei. Az interfész aljzatok a fontosabb ideggócokkal állnak összeköttetésben, és a neurális processzoron keresztül jeleket küldenek és vesznek. Általában a csukló -, gerinc- vagy a koponyacsontba ültetik be őket. Az aljzatok információs és reflex „képzettség” chipek behelyezésére vagy interfész kábelek csatlakoztatására használhatóak (közvetlenül irányíthatsz bármilyen berendezést, amihez megvan a „csatlakozásod”). A játék terminológiája szerint lehetővé teszik, hogy a karakter közvetlenül gépekhez – például cybermodemekhez és járművekhez – csatlakozhasson.

Az interfész aljzat meglehetősen hétköznapi dolognak számít; sok vállalatnál még fizetnek is az installálásukért. Elengedhetetlenek például a Konzolcowboyok (cybermodemhez) és a szólók (smart-fegyverek használata) számára.
A könnyebb használhatóság érdekében legtöbben a csuklójukon viselik az aljzatokat. Alkalmanként egy-egy belevaló cybertechnikus a halántékon (dugófej) vagy a fülek mögött (frankeinstein) esetleg a tarkón (bábú-fej) helyezi el őket. Néhányan ezüst vagy arany dugaszokat használnak porvédőnek, mások csuklószorítót húznak az aljzatra. Az ilyesmi megint csak a stíluson múlik. Műtét: K, EV=1d6/pár
Mikrohullámú és EMP árnyékolás 300eb
Megvédi a neurális processzort a tézerek, EMP hatások és egyéb zavarók okozta „problémáktól”. Műtét: K, EV=1
Kitérés ko-processzor 440eb
Legyél egy lépéssel előttük!
Ez a cyberszemhez tervezett neurális kiegészítő processzor a Kiroshi Optics-tól tulajdonképpen egy logikai processzor, ami meg tudja becsülni az emberi test várható mozdulatait a betáplált testnyelv-minták alapján. Az eszköz javítja a felhasználó közelharci képességét, mégpedig úgy, hogy megbecsüli az ellenfél várható támadó és védekező mozdulatait. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó Verekedés, Harcművészet, Közelharc és Hárítás képzettségéhez ad +3-et. A felhasználónak legalább fél percig meg kell figyelnie az ellenfelét akció közben. Cyberoptika és TimesSquare Plusz szükséges a használatához. Műtét: E, EV=1
Mediaware telefon 500eb
Nincs szükséged telefoncsatlakozásra a Mediaware beültethető mini mobiltelefonjával. Pont úgy működik, mint egy normális mobiltelefon, ugyanazon technikát használva, ami népszerűvé tette a Wearman II-t! Műtét: E, K (cyberaudio nélkül), EV=3
Pacemaker ko-processzor 150eb
Ez a kifinomult koprocesszor figyeli az alany szívét, és küld egy újraindító impulzust, ha a szív megállna több, mint hét másodpercre. Ez megvédheti a ’cowboyt, a Net némelyik halálos programjától. Műtét: E, EV=2
Ízlelés fejlesztő 100eb
Egyszerű idegrendszeri módosítás, kiélezi az ízlelést, hogy felismerd a mérgeket, valamint a túlzott fűszerezést. Ki lehet kapcsolni, hogy élvezhesd a nénikéd 5. veszélyességi szintű chilijét anélkül, hogy elvesztenéd az eszméleted.
Játékszabályok:
A fejlesztő neuralware-be építését követően átalakító vírusokat lőnek be a nyelvedbe. Mostantól kimagasló érzékenységű a négy alap íz érzékelése: édes, savanyú, sós, keserű, sõt ezek aránya is megmondható. A kémiai összetevők azonosítása sok gyakorlást és tanulást igényel (készülj sok-sok, INT alapú képzettségdobásra). Szaglásjavítás segít azonosítani az összetevőket. Műtét: K, EV=2

Implant

Az implantok olyan hasznos apróságok, amiket azért rakatsz magadba, hogy megkönnyítsék az életedet (illetve a megélhetésedet); olyan cuccok, amiket nem kaphatsz meg a Szervbankokban, vagy amelyekre egy különleges melóhoz lehet szükséged. Megjegyzés: a mozgásérzékelők, sugárzásmérők és vegyelemzők 360 fokos rendszerek. A radarok és szonárok 180 fokos rendszerek.

Nazális szűrők 60eb
+4-el növelik meg a mérgek, altatószerek vagy egyéb belélegezhető toxinok elleni Mentődobást. Műtét: K, EV=2
Kopoltyúk 400eb
Használója viszonylag tisztának mondható víz belélegzésére képes 4 órán keresztül (mentõdobást kell dobni, ha a víz szennyezett vagy mérgezõ vegyületeket tartalmaz). Műtét: N, EV=3d6
Független levegőforrás 300eb
Szivacsos szerkezetű, oxigéntároló habbal feltöltött kisméretű mesterséges szerv. A tüdő alsó részébe ültetik; segítségével a karakter mozdulatlanul legfeljebb 25 percig, aktívan 10 percig képes visszatartani a lélegzetét. Műtét: N, EV=2d6
Mr Studd/ Midnight Lady 300eb
Egész éjjel, minden éjjel és a párod sosem jön rá. Használd a fantáziádat és adj +1-et a Csábítás-dobásaidhoz. Műtét: N, EV=2d6
Fogamzásgátló implant 100eb
A bal hónalj alá ültetik, öt éven át 98%-os védettséget biztosít. Mindkét nem számára elérhető. Műtét: E, EV=0.5
Szubdermális test páncél változó
A korai évek belső páncélozása kis átalakítással, hogy választási lehetőséget adjon azoknak, akik jobban igénylik a diszkréciót a személyes tartozékok terén; a szubdermális páncél több változatban készül, változó SFÉ-vel és vastagsággal. Mindegyik Kritikus műtétet igényel. A Vonzerő-vesztés tartós, nem lehet plasztikai műtétekkel orvosolni. A Reflex csökkenés javítható, ki kell cserélni hi-tech anyagokra az összetevőket (nagyjából nyolcszoros költség minden pontnyi REF büntetés megszüntetésért, a KM döntése alapján).
SFÉ EV Ár Érzékelés nehézsége VONZ vesztés REF vesztés
6 1d6/3 350 Lehetetlen (35+) nincs nincs
81d6/2 500 Lehetetlen (32) nincs nincs
10 1d6/2+1 650 Lehetetlen (30) nincs nincs
12 1d6 800 Nagyon nehéz (25) nincs nincs
14 1d6+2 1000 Nagyon nehéz (25) nincs nincs
16 1d6+3 1100 Nehéz (20) nincs nincs
18 2d6 1200 Nehéz (20) 1 (50%*) nincs
20 2d6+2 1450 Közepes (15) 1 1
22 3d6 1750 Könnyû (10) 2 2
* 50% esély a pontvesztésre.
Műtét: Kr, EV=változó
Szubdermális koponyapáncél változó
Hé, a koponyán nincs mozgó alkatrész, legalábbis nem a fontos helyeken, mint az agykoponya! Szóval miért is ne pakoljunk szubdermális borítást a fő koponyára? Minden szempontból úgy véd, mint egy sisak (fejtalálatnál 1-4 esély a d10-en, hogy a védtelen rész sérül – mint például nyak és arc).
Játékszabályok:
Szubdermális páncélt rakni a nyakra és az arcra remek ötletnek hangzik, ugye? Nem annyira. Az átlagos szövetvastagság az arcodon nagyjából tíz milliméter. Egy hat milliméter vastag merev kevlár szövet hozzáadása a törzsön és a koponyán megoldható, de az arcon semmiképpen.
SFÉ EV Ár Érzékelés nehézsége VONZ vesztés
4 1d6/3 300 Lehetetlen (35+) nincs
6 1d6/2 550 Lehetetlen (30) nincs
8 1d6 750 Nagyon nehéz (25) nincs
10 1d6+2 1000 Nehéz (20) nincs
12 1d6+3 1200 Közepes (15) 1 (50%*)
14 2d6 1400 Könnyû (10) 1
*az esély a pontvesztésre Műtét: N, EV=változó
Sugárzásmérő 200eb
10 m hatósugarú GM számláló. Bármely testtájon - masztoid csontba ültetett csipogóval – elhelyezhető. Műtét: K, EV=2
Vegyelemző 200eb
A felhasználó módosított orrürege analizálja és kémiai komponensekre bontja le a szagokat. Az eredmény külső kijelzőn, Biomonitoron vagy TimesSquare opcióval rendelkezõ cyberoptikán jeleníthető meg (neurális processzorhoz kapcsolódás esetén). Műtét: K, EV=2
Szubdermális zseb 200eb
5x10 cm-es bőr alá rejtett műanyag zseb nyomásérzékelő zárral. Futároknak különösen hasznos lehet. Felfedezéshez NEHÉZ Éberség dobás szükséges. Műtét: K, EV=2d6
Adrenalintermelő 400eb
Parancsra adrenalin hormonokat termelő mesterséges mirigy. Naponta háromszor, 1k6+2 fordulóra, +1 ponttal növeli a REF képességet. Műtét: K, EV=2d6
Digitális felvevő 200eb
Beültetett mikrofonokon, digitális felvevő csatlakozásokon keresztül felvételek rögzítésére képes. A készüléket egy szubdermális zsebben helyezik el, a hozzávaló chipekre maximum 24 órányi információ rögzíthető. Műtét: K, EV=2
Wearman II verzió 200eb
Senki sem akar átmenni ’borgba egy hangrendszerért!
Minden vágyad egy luxus kibernetikus sztereó rendszer, de nem kaphatod meg, mert a doki azt mondta, a tested nem bír el egy teljes cyberaudio-t? A Fejlett Audio Rendszereken keresztül jön az audio-szórakoztatás új generációja! A II. Verziójú Wearman beültetés bármely klinikán beépíttethető, kevesebb mint másfél óra alatt – a mikro hangszórók a koponyacsontba kerülnek, a fül mellé, a chip-olvasó felület a fül alatt található. Egyszerűen helyezd a mikrodiszket a szintibőr aljzatba, és nyomd fel a hangerőt!! Műtét: K, EV=0
Mag-Duct aljzat 220eb
A divatos tudatúaknak!
Azoknak, akik fontos a megjelenés, de szükségük van interfészre, a DSI féle szubdermális mágneses indukciós csatlakozó megadja az interfész minden jellemzőjét, ráadásul megőrzi az „érintetlen” külsőt. A beültetés teljesen a bőr alatt van (mindössze két fémszerû „pont” látható), egy karszalag és egy jack kábel segítségével csatlakozhatsz cyber eszközökhöz, mágneses indukcióval olvasva a jeleket (Cybermodem nem használható így, és -1 büntetés jár az így kezelt eszközökhöz – például cyber vezérlésű jármű irányításakor nem +2, hanem csak +1 jár a dobáshoz). A gyártó alacsony ellenállású kábelek használatát javasolja. Műtét: K, EV=1d6/2
Giro stabilizáló 1000eb
A Raven Microcyb giro-beültetése megadja napjaink cyber emberének a tökéletes egyensúlyt. Automatikusan működésbe lépő giroszkópot és egyensúlyozó folyadék-tárolókat építenek a koponyába, és az alany nem szenved a szédüléstől, amit a váratlan orientáció-változás okoz. Ez a beültetés +2-t ad az Úrbetegség elleni dobáshoz, és automatikusan +1-et ad a Zero G képzettséghez. A felhasználó ugyanígy kap +1 bónuszt minden Atlétika képzettség dobásra, beleértve az egyensúlyozást. Műtét: N, EV=1d6
Szín mirigy vezérlés 250eb
Van egy picike mirigy a szemed hátuljában, ami alapvetően csak egyszer működik az életben; megváltoztatja a szemed színét kékről (ami MINDEN emberi baba születési szemszíne) a felnőttkori színre hat-nyolc héttel a születés után. A Szín mirigy vezérlő egységgel (egy apró elektronikus egység, ami stimulálja a mirigyet, hogy működjön), meg tudod változtatni a szemed színét szinte bármilyenre a spektrumból anélkül, hogy cyberre kellene cserélni. A változás 1d6 perc alatt zajlik le, és a színt előre be kell programozni, amit vagy beültetéskor lehet megtenni, vagy ha rendelkezik a felhasználó Neurális processzorral, interfészen keresztül. Műtét: K, EV=1
Zetatech TestPC 1750eb
A személyi számítástechnika a logika határán!
A TestPC a legújabb microcomputer; egy számítógép, ami olyan kicsi, hogy be lehet ültetni az emberi testbe, a teljesítménye mégis eléri az E-book-ét! Maga az egység akkora, mint egy nagyobb öngyújtó, a torzóba van beépítve, és nanoidokkal kötik hozzá a felhasználó Neurális processzorához. Az energiaellátásról egy pár mikrofinomságú vérturbina gondoskodik, a tüdő- és a femorális artériákba építve.
A TestPC képességei megegyeznek egy Laptoppal. (Nincs chipslot, de a karakter Chipware aljzatához hozzáfér, vagy az interfész aljzatba is helyezhető egy chip.) Video megjelenítő (vagy azonos képességű felület) szükséges a használatához, valamint cyberaudio is (lehet csatlakoztatni Kiroshi Optikai HUD-hoz, de akkor hang nem lesz). A TestPC-be minden computer módosító beépíthető, de az érzékelő rendszerek mind külön kell, hogy legyenek; ezek cybervégtagba is építhetőek (alapvetően ezek egyharmad opciónyi helyet igényelnek darabonként), vagy külön jack aljzatokhoz kötni speciális kábelekkel és egy multi-processzorral (50 eb). További 125 eb-ért össze lehet kötni a karakter WetDrive-jával, hozzáférve némi extra memóriához (na meg könnyű kideríteni, mit is szállítasz).
Játékszabályok: Ha az egység nem EMP védett, egy mikrohullámú találat letörölheti (70% eséllyel) a TestPC teljes memóriáját (de nem a csatolt Wet Drive-ot), és további 1d6-2 sebzést okoz a visszacsatolás és az égés miatt. Műtét: N, EV=1d6+4
Szuperkompakt Braindance felvevő 15000eb
Kissé zavaró látvány, de sokkal könnyebb vele mozogni, cselekedni, mint a hagyományos braindance felvevővel. A fej hátsó részéhez illeszkedik, és tartalmaz egy fém kapcsolatot, ami közvetlen az agyadon (!) megy keresztül. A két és fél centi átmérőjű rögzítő-lemez fedi a letöltési pontot. Akár két órás „tánc” is tárolható, mielőtt letöltenénk a tartalmat szerkesztő egységbe. Műtét: Kr, EV=2d6
AutoInjektor 750eb
Ez a hasznos kis implant egy bőr alatti folyékony-kábítószer/gyógyszer tárolóból áll, ami a vénához van kapcsolva. Az AutoInjektor öt adagot (a drog/gyógyszer típusok keverhetőek) tud tárolni bármilyen folyékony drogból/gyógyszerből. Lenyomva három, a bőrön jól látható foltot az injektorhoz közel, egy adag drog/gyógyszer juttatható a felhasználó vérkeringésébe. További 200 euroért az injektor hozzáköthető egy Biomonitorhoz, ezután az injektor programozható, hogy bizonyos feltételek teljesülése esetén kapcsoljon be. Ezek a feltételek lehetnek eszméletlenség, extrém stressz, félelem, ébredés, stb. Az injektor tartálya bárki által feltölthető, aki rendelkezik Orvostudomány 3-al vagy egy megfelelően módosított pneumával. Műtét: K, EV=1d6/2
Dermatech Cam-o-Skin 850eb
Dermatech, a bőrimplantok királya most a legújabb személyi álcázó rendszert kínálja neked. Persze, a többiektől szerezhetsz mindenféle lopakodóruhát, de csak a Dermatech tehet Téged igazi kaméleonná! A Cam-O-Skin rendszerhez hozzátartozik számos stratégiailag elhelyezett implant és vezérlőegység, amelyeket egy külső vezérlőegységhez, vagy egy neuralware processzorhoz lehet kötni (a közvetlen irányításért). Az implantokat mikroprocesszor rendszerek kötik össze, amelyek a mesterséges nanoidok tárolóegységét irányítják. Ha parancsot kapnak, a nanoidok megváltoztatják a bőr pigmentációját (kb. 1 óra szükséges, hogy a bőr mintázata végleges legyen). A nanoidok képesek akár 8 különböző mintázatot létrehozni (éjfekete, zöld, barna stb.). Az álcázó minták nem nagyon komplikáltak, de elégségesek. A megfigyelőknek -1 járul az éberségére, ha az alany mozdulatlan, és nincs módosító, ha mozog. Minden 20 méter távolságért a megfigyelőtől újabb -1 járul az éberségéhez. A Cam-O-Skin implantok eltávolítása ugyanannyi időbe és pénzbe kerül mint beültetésük. Műtét: E, EV=1d6
Szovjet cyberware változó
Cyberkar: 669 eb
Cyberláb: 875 eb
Cyberoptic: 100 eb
Cyberaudio: 100eb
A Szovjetunióból a Transov Imports elhozta Orosz Anyácska legjobb cyberware-eit. Miért fizetnél csillagászati árakat? Szerezd be a Vasfüggöny mögül! Cuccolj fel!
Játékszabályok:
Az Emberség vesztés megegyezik a nyugati krómokéval (50% esély további d6 EV-re és -1 Vonzerőre). A szovjet cyberoptikák kritikán aluli minőségiek, és mindössze egy opcióval szerelhetőek fel. Szinte sosem hibásodnak meg, viszont a képminőség meglehetősen rossz. A szovjet cyberaudio olyan, mint a nyugati verzió, de csak két opció építhető be. A szovjet cybervégtagok kétopciónyi (alkar, borítás) szabad hellyel rendelkeznek, és a hidraulikus faltörő alaptartozék – nem cserélhető myomerre. Összesen 40 pontnyi sérülést bírnak ki. A rúgás sebzése 3d10, az ütésé 3d6, zúzáskor 2d10. (mindemellett, bármilyen igazán durva megterhelés éri a szovjet cybervégtagot, 5% a meghibásodás esélye). Műtét: változó, EV=változó
Bodyweight Ér csipesz 700eb
A legnagyobb veszély egy földre került punk számára az utcán, hogy meghal, mielőtt az orvosi segítség (például Trauma Team) megérkezik, hogy megmentsenek. A leggyakoribb halálok az elvérzés. A Bodyweight csipesz rendkívül sikeres ezen szituációban, mivel csipeszeket helyeznek fel a nagyobb vénákra és artériákra, és ez csökkentheti, vagy megállíthatja a vérvesztést. Speciális szenzorok figyelik a pulzust és a vérnyomást, kinyitva és összezárva a csipeszeket, ha szükséges. Minden szövet a seb körül illetve lejjebb, megy a levesbe, viszont a traumatikus vérveszteség és sokkhatás csökken.
Játékszabályok:
A Halál elleni mentődobás +2-vel dobható. Végtag-sérülésnél a seb és az alatta lévő szövet mûtétileg eltávolítandó, és cyberrel vagy organikussal pótolható. Műtét: N, EV=1d6
Újtorok 850eb
DAKAI HANGRENDSZER
Földrengetõ hang a Földrengetõ idõkben
Cyphire

A Dakai Soundsystems és Cyphire Cyberware új felfedezéseket tett a hangok analízisében és átvitelében. Összefogva, a tudósaik megalkották a CyberVocal™ típusú beültetéseket, melyek közül az ÚjTorok a legújabb!
Játékszabályok:
Az ÚjTorok beültetése kiterjedt műtéte során az torok egészét eltávolítják, és elektronikus hangszintetizáló berendezéssel pótolják. A torkot lehet Szuperkrómmal vagy RealSkinnel borítani. Ebbe az új elektronikus hangrendszerbe három változatát lehet beépíteni a hangmódosító implantoknak/opcióknak (negyed áron, extra EV nélkül): Hangszintetizáló, AudioVox, Sikamlós nyelv és Torzító. A torok környékének SP-je 15. Műtét: Kr, EV=2d6
Hangszintetizáló 600eb
ÚjTorok vagy AudioVox opcióként is elérhetõ. Lehetõvé teszi a felhasználó számára, hogy az implant memória chipjében rögzített bármilyen hangot vagy hangszínt utánozzon. A chip maximum 10 „hang” tárolására képes. Ez a rendszer +4-el növeli az Álcázás dobásokat (most már pontosan olyan a hangod, mint az imitált személyé). Műtét: K, EV=1d6
AudioVox 700eb
ÚjTorok opcióként is elérhető. Ezzel a rendszerrel a hangtónus, a hangerő és a hangszín minősége szabályozható egy szintetizátor precizitásával. Különleges effektek (pl. visszhang, tremolo, kórus), programozott hangerő-szabályozás és vokális késleltetés (hogy önmagaddal együtt énekelhess) szintén lehetséges. Az AudioVox +2-vel növel bármilyen vokális Előadókészség dobást. Nem ÚjTorok opcióként beültetve egy saját opciót tud fogadni további EV nélkül (Hangszintetizáló, Sikamlós nyelv vagy Torzító). Műtét: K, EV=2d6
Sikamlós nyelv 350eb
Ultrahang használatával ez az ÚjTorok vagy Audio Vox opció a hallgatóság tudatát nyitottá teszi a sugallatokra (+1 Meggyõzés/Csábítás képzettség a használatkor). Ez az implant, mondhatni kétes legalitású. Műtét: E (csak AudioVoxba vagy ÚjTorokba építhetõ), EV=2
Torzító 50eb
ÚjTorokkal vagy AudioVox-al használva, géphangszerûen eltorzítja/megváltoztatja az adott személy hangját, teljesen felismerhetetlenné téve, de ez azzal is jár, hogy annyira gépszerû lesz a hang, hogy nem megy el emberi hangként. Műtét: E (csak AudioVoxba vagy ÚjTorokba építhetõ),, EV=2
T-MAXX Cybermáj 450/850eb
Nincs több másnaposság!
Sokkal tovább bulizhatsz a T-MAXX kibernetikus Vér Szűrõjével. Mikroporózus Szűrő egységekkel felszerelve az új, máj érrendszerébe ültetett szűrő elektrokémiai diffúziós eljárással képes kiszűrni a véralkohol több, mint 98 %-át; valamint a keringési rendszerben lévő mérgek 98%-át is el tudja távolítani. Ez az egység megvéd téged a drogok, mint a Smash, a Dorfinok (még a Bíbor Szünet ellen is jó) kellemetlen hatásaitól. Élvezd a bulit szétcsúszás nélkül! (a karakter kap +4-et minden dobásra a drogok és mérgek ellen, beleértve a hatást és a függőséget is, semlegesíti valamennyi alkoholfajtát.) Az új, deluxe T-MAXX II (850 eb) fel van szerelve egy kényelmes folyadék átirányító rendszerrel, hogy hagyjon élvezni a bulit egész éjjel. Műtét: Kr, EV=1d6
Digitális felvevõ 200eb
Beültetett mikrofonokon, digitális felvevő csatlakozásokon keresztül felvételek rögzítésére képes. A készüléket egy szubdermális zsebben helyezik el, a hozzávaló chipekre maximum 24 órányi információ rögzíthető. Műtét: K, EV=2

Bioware

Ebbe a kategóriába tartozik minden biológiai vonalon kifejlesztett alacsony anyagigényû technológia.
A legtöbb bioware létrehozásához nanotechnológiát használnak; mikróbányi méretû, apró gépezeteket, melyek sejtszinten képesek sebészeti beavatkozásokra. A „nanoidokat” a befolyásolni kívánt területekre fecskendezik be a feladatuk végrehajtásához szükséges nyersanyagokkal együtt (például hosszúláncú polimereket, amelyekbõl egy Bõrátszövésnek nevezett szubdermális páncélt formázhatnak). A nanoidok szép csendben végzik a munkájukat, a test hõje és tápláló vegyületei hajtják õket, megerõsítik az izmokat, és megváltoztatják a test vegyi mûködését.

Átoltott izmok 1000/2000eb
Ezzel az eljárással sejtkádakban növesztett izomrostokkal dúsítják fel a saját izomszöveted. A módosítással maximum 2 ponttal növelheted a FIZ képességedet, pontonként 1000 euroért. A növekedés összeadódik az Izmok és Csontok átszövésével. Népszerű beültetés kolonisták és aszteroida-bányászok között, mivel mellékhatásként immunissá tesz az űr okozta izomvesztésre. Műtét: N, EV=2d6
Megerősített antitestek 3000eb
Ezek a módosított antitestek a legerősebb vírusokkal is képesek felvenni a harcot. A játék szabályai szerint megduplázzák a gyógyulás sebességét. Műtét: E, EV=1d6/2
Toxinsemlegesítők 3000eb
Ezek a nanoidok megkötik a testbe került toxinokat és mérgeket. A fejlesztés +4-gyel növeli a méreg elleni mentődobásokat. Műtét: E, EV=1d6/2
Sebésznanoidok 6000eb
Sebészeti beavatkozásokra adaptált mikroszkopikus gépezetecskék. Elzárják a megsérült véredényeket, károsodott szöveteket, porc- és csontsérüléseket javítanak ki polimer-szálakkal, mikroöltésekkel. Ez a fejlesztés megduplázza a gyógyulás sebességét Műtét: E, EV=1d6/2
Nanooptikai fejlesztés 1500eb
Azoknak, akik gyűlölik még a gondolatát is, hogy kicseréljék természetes szemgolyójukat, speciális Nanosebészek újraépíthetik a retinájukat és optikai idegeiket. Ezek a nanosebészek CSAK természetes szemen tudnak dolgozni. Megadják a karakternek az Infravörös és Ultraibolya spektrumú látás lehetőségét, valamint lehetővé teszi, hogy éjszakai sötétben +2-vel lásson.
Játékszabályok:
Csökkenti a sötétség miatti levonásokat, lásd CP 2020, 42. o.. A folyamat egy hetet vesz igénybe, és a karakter a kezelés alatt 5d10 órán keresztül vak (a vakság az injekció beadása után 2d6 órával kezdődik), mivel az a helyzet, hogy a nanosebészek darabokra szedik a retinádat majd újraépítik a megfelelő érzékelőkkel. Műtét: E, EV=1d6/2
Bőrátszövés változó
Ez a fejlesztés nanoidok segítségével a bőr felső három rétegét szövi át sűrű polimer-szálakkal. A végeredmény, hogy a csupasz bőr könnyű páncéllá változik, a kezelés kezdetétől kezdve naponta 1-el nő az SFÉ a végső szintig. A különböző változatok EV-ben, SFÉ-ben és árban térnek el egymástól, mint ahogy az észrevehetőségük se ugyanolyan. A Vonzerő veszteséget nem lehet orvosolni sebészettel vagy testszobrászattal, mivel az átszőtt bőr ezen a fokozaton eleve látványos, valamint tapintásra hasonló a keménygumihoz vagy műanyaghoz. A meglévő bőrátszövés bővíthető erősebbre, de az új réteg teljes árát ki kell fizetni (ha 8-as SFÉ-m van, de 12-est akarok, a 12 SFÉ teljes árát kell fizetni). Ne feledd, a bőrátszövés nem butítható és nem eltávolítható, csak egy hasonlóan időigényes és költséges eljárással, így légy óvatos a döntéssel! A bőrátszövés minden verziójára jellemző, hogy vannak olyan részei, ahol fokozattan sebezhető (ahol nincs alátámasztva például bordákkal, erős izmokkal), ezért a találatnál 1-3 az esély a d10-en, hogy a bőrpáncél csak fele SFÉ-vel véd. A vastagabb, masszívabb Bőrátszövések rontják a tapintás érzékenységét.
SFÉ EV Ár Érzékelés nehézsége VONZ vesztés Tapintás büntetés
4 1d6 1000 Lehetetlen (35+) nincs nincs
6 1d6+1 1250 Lehetetlen (30) nincs nincs
8 1d6+3 1600 Nagyon nehéz (25) nincs -1(50%*)
10 2d6 2000 Nehéz (20) 1 (50%*) -1
12 2d6+2 2400 Nehéz (20) 1 -2
14 2d6+4 2750 Közepes (15) 2 -3
*az esély a pontvesztésre Műtét: E, EV=változó
Betegség elleni nanotech 1750eb
Fejlesztett antigének és módosított T-sejtek biztosítják az immunitást a komoly betegségek ellen. Számos gyógyszeripari csoport foglalkozik fejlesztéssel, hogy tartsák a lépést a biológiai hadviselés fejlődésével. Az alkalmazó kap +3-at a FIZ dobásokra, ha betegséggel találkozik, vagy a biohadviselés eszközeivel. Műtét: E, EV=0.5
Izmok és Csontok átszövése változó
Ez a virális transzformációnak is nevezett fejlesztés kétféle nanoidot igényel. Az első szintetikus izomrostokkal szövi át a természetes izmokat, kötöttebbé teszi és megerősíti őket. A második típus a csontok felszínét szövi át fém – és műanyagszálak laza szövedékével, rugalmasabbá és erősebbé teszi őket. Végeredményként növekszik a karakter MOZG és FIZ képessége. A növekedés a karakter erejében és a fizikai károsodás elnyelésében egyaránt jelentkezik. A változás gyakorlatilag észlelhetetlen és egy-három hétre van szükség a lefolyáshoz (a MOZG és a FIZ hetente 1 pontot növekszik).
Ár: Fizikum bonusz: EV:
1000eb +1 1d6/3
1500eb +2 1d6/2
3000eb +3 1d6+1
Műtét: E, EV=változó
Szupercsont erősítés változó
Eredetileg öregségi vagy alacsony gravitáció miatt kialakult osteoporosis kezelésére fejlesztették ki. A Replitech Szupercsont terápia egyedileg tervezett biokompatibilis baktériumtörzseket használ, hogy megnövelje a csontsűrűséget, ezáltal a csontok szilárdságát, és megerősítve a csont izom kapcsolatokat. Mindössze pár nap alatt a csontokat teljesen benépesítik a baktériumok, és elkezdenek ásványi anyagot felhalmozni bennük. Ne aggódj, gondoskodtunk róla, hogy a folyamat önszabályozó legyen, és egyensúlyi szintre álljon be, miután beépítette a szükséges mennyiséget.
Játékszabályok:
Alfa szintű Szupercsont (1300 eb, EV= d6/2): Megnöveli a testalkatot +1-gyel ami az erőhöz kapcsolt képzettségdobásokat illeti, valamint az emelést, cipekedést, és közelharci sebzést (mentődobást nem érinti). Az alany testsúlya 5%-al nő.
Béta szintű Szupercsont (2800 eb, EV= d6): Megnöveli a testalkatot +2-vel (lásd fentebb a többi hatást), és megnöveli a testsúlyt 10%-kal. A túlcsontosodó végtagok és arc miatt -1 járul a Vonzerőhöz.
Műtét: K, EV=változó
Életmentő Bőrátszövés 4500eb
Jól figyelj, megmentheti az életed egy nap!
A Fejlesztett Antitestek felturbózott változata, valamint vett át korlátozott jellemzőket a SpraySkin-hez hasonló bőrátszövésekből. Lepecsételi a szakadt véredényeket, és véd több extrém sokkhatás ellen. A páciens elhalálozása esetén a Klinikai Halál négy percenként emelkedik egy fokozattal, a normál egy percenkénti emelkedés helyett. A Kritikus seb nem lép át Halálosba, amíg a pácienssel nem bánnak durván, és a gyógyulási sebesség is +1 pont/nap. Minden alkalommal, mikor a páciens Kritikusnál nagyobb sebet kap, szüksége van egy felfrissítő kezelésre, ami 1000 eb-be kerül. Nem kompatibilis a Gyorskötő véralvadás mirigyekkel. Műtét: E, EV=1d6/2+1
Hemoglobin helyettesítő 2300eb
Tudtad, hogy a légcseréd sokkal hatékonyabb volt mielőtt megszülettél? Egy olyan molekula szállította a véredben az oxigént, ami sokkal erősebben meg tudta kötni azt, mint a hemoglobin ami jelenleg van a vörösvértesteidben. Most visszaszerezheted ezt a nagyszerű hatékonyságot a túl erős kötődés miatti hátrányok nélkül, a Bodyweight Metaheme vírus terápiával. Az egyedi tervezésű vírusaink módosítják a csontvelőd, hogy olyan vörösvértesteket termeljenek amik metahemoglobint tartalmaznak hemoglobin helyett. Azonnal észre fogod venni a különbséget az aerob teljesítőképességedben, és általában a sportteljesítményedben, amit el sem hinnél, míg ki nem próbálod. Egy kis finomhangolás a Bodyweight Inc. segítségével.
Játékszabályok:
Az alany kap +1 Mozgást, +1 Állóképességet, és +4 percig képes levegővétel nélkül meglenni. Figyelmeztetés: Az alany nem kaphat a sajátjától eltérő csoportú vérátömlesztést, sem semmiféle mesterséges vért, leszámítva a Bodyweight termékeit. Műtét: K, EV=1d6
Ideghíd 600eb
Bízz a Dornierben, segíthet! Ez a hasznos kis bioware némi tenyésztett idegszövetből áll, amelyik a mozgáskoordinációért felelős régiókat köti össze a két agyféltekében, ezáltal kétkezessé téve az alanyt. Fenegyerek haverjaid irigyelni fognak, mikor a vetélkedést egy olyan mozdulattal zárod le, amire egyáltalán nem számítanak.
Játékszabályok:
Minden feladat elvégezhető a nem domináns kézzel is levonás nélkül, de a -3 levonás, ami a két kéz egyszerre való használatáért jár, megmarad. Néhány héten át, míg az alkalmazó meg nem szokja, a korábbi nem domináns kézzel végrehajtott cselekedeteknél csak a képzettség szintjének fele számít. Műtét: N, EV=1d6+2
Keringető rendszer 3200eb
Csak mész tovább és tovább és tovább, a legújabb eszközzel a Dornier Sérülés-menedzserével. A hirtelen vérnyomás esés, amit súlyos sérülés okoz, aktiválja az artériák körül lévő izmokat, amik összeszorulnak, és így elvágják a véráramlást a sérült részben. A vénabillentyűk bezáródnak és átnyomják a vért a sérült részről vissza az ép részek felé. Minden szövet a seb körül illetve lejjebb, megy a levesbe, viszont a traumatikus vérveszteség és sokkhatás csökken.
Játékszabályok:
Súlyos sérüléstől kezdve minden ájulás/sokk dobásra ad +2-t, és megszünteti a vérveszteséget. Végtag szövetek a seb alatt műtétileg eltávolítandóak, és cybernetikussal vagy növesztettel pótolhatóak. Műtét: N, EV=1d6
NanoAudio Átépítő 1500eb
Nem érzed úgy, hogy szétvésetnéd a koponyádat, egy belekalapáljanak egy cyberaudiót? Tökéletesen megtervezett nanosebészrobotok átépítheti a hallójáratodat a jobb hallásért.
Játékszabályok:
Halláserősítőt és Hangszerkesztőt ad a felhasználónak, mintha rendelkezne ezzel a két cyberaudio opcióval. A folyamat négy napot igényel, és a karakter 3d10 órára megsüketül az injekció beadása után (a süketség a beadástól számítva d6 órán belül kezdődik). Műtét: E, EV=1d6
Napfényvédő 250eb
Hagyd, hogy mások szívjanak a vékonyodó ózon miatt, míg te élvezed a napot. Az új napvédő vírus megváltoztatja a bőrsejtjeidet, hogy egy olyan fehérjét termeljenek, amit eredetileg egy ázsiai békafaj, és ami egészen addig semlegesen viselkedik, míg az UV sugárzás nem ér el egy adott szintet, amikor is szerkezeti változáson megy keresztül. 10 másodperces hatóidő után a fehérje felcsavarodik, és kb. 90% át elnyeli a bejövő UV sugárzásnak, és látványosan sötétíti a használó bőrét. Ez egy hasznos módosítás mindenkinek, aki aggódik a csúnya régi ózonlyuk miatt.
Játékszabályok:
Meggyorsítja a bőr napbarnítottságát, és elhanyagolható mértékre csökkenti az UV sugárzás okozta bőrrák esélyét. Műtét: K, EV=1
Neotüdő 1000eb
A kifejlett tüdő nem egy túl hatékony rendszer – egyszerre mindössze a 17%-át használja fel a belélegzett oxigénnek. A NeoTüdő a biotechnicától a tüdőbeli áramlást cirkulárisabbá teszi, így növelve meg az oxigénmennyiséget, amit kiszedhet belőle a szervezeted. Nem kompatibilis más tüdő-módosító beültetésekkel.
Játékszabályok:
A felhasználó sokkal tovább tudja visszatartani a lélegzetét (10-25 perc), vagy minden nehézség nélkül tud fele mennyiséget lélegezni.

„Fuss mérföldeken át, merülj kétszer annyi ideig, és ha a környezet nem túl barátságos tartsd vissza a leheletedet, amíg csak szükséges-mindezt a NeoTüdővel - barátaidtól a Biotechnicánál.”


Biotechnica: Felkészít Téged a jövőre!
- Biotechnica Ad Program

Műtét: Kr, EV=1d6
Másodlagos gyomor 750eb
Sietsz? Szükséged lenne némi extra idõre a napjaidban? Vagy csak hosszú utat tervezel, minél kevesebb felszereléssel? No-Ahme Caldwell segít neked a vadonatúj Kalorickal - egy másodlagos gyomorral, ami a vékonybelekbe üríti tartalmát, ha leesik a vércukorszint. Ehetsz, amikor éppen időd van rá, és a Kaloric nem küldi tovább az ételt, csak mikor szükséged van rá.
Játékszabályok:
Kétnapi élelem felhalmozását teszi lehetővé, normális emésztést biztosítva ezalatt. Műtét: N, EV=1d6/2
Freezban Biotervezés 650eb
A No-Ahme Caldwell bemutatja a tökéletes bioware-t hideg időjárási munkákhoz, illetve hibernálva valós űrutazáshoz. A Freezban mirigyet a mellkasüregbe ültetik be, ahol lehetővé teszi, hogy a tested metaglikogént tároljon, egy olyan kémiai anyagot, ami megakadályozza, hogy a szövetekben lévő vízben jégkristályok képződjenek fagypont alatt.
Játékszabályok:
A hatás védelem a fagyási sebektől, és +1 minden Vadonbéli Túlélés/Állóképesség dobáshoz 10 fok alatti időjárás esetén. Az alany ezen felül kap +3 bónuszt minden hibernáció és újraélesztés dobáshoz. Műtét: N, EV=1
Gyorskötő Véralvadás Mirigyek 3000eb
A gyorsalavadó rendszer két mesterséges biomirigyen alapszik, amelyek véralvadáshoz szükséges anyagokat termelnek és tárolnak, nevezetesen fibrint és fibrinogént. Az egyik a hasi aortához van kapcsolva, pont az elágazás felett, ahol a két lábba vezető artéria indul, míg a másik az aortaívben van a karba vezető artériák és a fejet ellátó artériák eredésénél. A leeső vérnyomás illetve megemelkedő hisztamin szint bekapcsolja mirigyeket, hogy kibocsátsák a raktározott anyagokat, és elzárják az adott területet fibrotikus szövedékkel.
Játékszabályok:
Minden sebesülés eggyel alacsonyabb szintűnek számít súlyosságban. Azonban 1 a 10-hez eséllyel a felszabaduló véralvadási faktorok agyi infarktust vagy szívinfarktust okozhatnak a véráramban történő alvadás, vagy leszakadó embólusok miatt. Nem használható Életmentő nanobőrkezeléssel együtt.

„Légy óvatos ezzel az izével. Volt egy haverom, akit egy kisebb pofon a padlóra küldött, és a vérnyomása leesett. Erre az implantjai nekiálltak fibrint termelni és elkezdett alvadni mindenhol az ereiben, mint a szél. Szerencsére egy Traumateam AV felbukkant, és átmosta az ereit, mielőtt kipurcant volna. Kemény.”
- Rachel Mars, szabadúszó technikus.
Műtét: E, EV=1d6
Ileocecális Siphon 500eb
Bármikor a sivatagban – vagy a trópusokon – tartózkodsz, az új ileocecális siphon a T-MAXX-tól az ottlétedet kellemessé teszi. Ez a mesterséges szerv a vastagbeled körül helyezkedik el, és a maradék víz 80% át kivonja a szilárd végtermékből.
Játékszabályok:
A Syphon hatékonyan újraforgatja a testnedveket, így normál klímán 48, forró klímán 24 órán át nem szükséges vízfelvétel.

„Persze néhányan jókat fognak nevetni a nyuszi golyócskákon, amiket hátrahagysz... Hagyjuk őket nevetni, míg ki nem szárad a torkuk.”
- Edward Washington, szóló
Műtét: N, EV=1

Cybernetikus fegyverek

Az illegális fejlesztések top-listáját a cyberfegyverek vezetik; rejtett gyilkoló-szerszámok, melyeket a bpröd alá temetve hordhatsz mindaddig, amíg haza nem vágsz velük valakit. A cyberfegyverek a szabadpiacon nem beszerezhetők (vámpírok és pengekörmök számítanak az egyedüli kivételnek), felhajtásukhoz rendszerint el kell menned a helyi Harcizónába vagy Gettónegyedbe, találni egy Fixert és csomó eurót leszurkolni rosszarcú, alattomos és erőszakos embereknek, akik más esetben csak szervbank-pótléknak néznének téged. A boostereket persze úgy vonzzák a cyberfegyverek, mint a dög a legyet.

Pengekörmök 100eb
Beültetett fém vagy karbonszálas körmök. Az anyag hihetetlen élessége legalább olyan halálossá teszi őket, mintha borotvapengék lennének (1K6/2 sebzés kezenként). A pengekörmök csak keresztben vágnak; használójuk tehát csak hasíthat, de nem téphet velük. Legtöbben lakkozzák pengekörmeiket, hogy megkülönböztethetetlenné tegyék őket a normális körmöktől (a lakk nincs hatással az élességre). Nem minősülnek halálos (és egyúttal illegális) cybernek, bármelyik helyi klinikán megvásárolhatóak Műtét: E, EV=2d6
Agyarak (Vámpírok) 200eb
Beültetett karbonszálas- vagy szuperkrómozott fémagyarak. Egy teljes készletet berakhatsz a pofádba (Cápavigyor 1D6/2 sebzés), vagy csak szemfogakat (Drakula 1d6/3 sebzés). Ezek a fejlesztések a "dekoratív" (nem illegális) kategóriába esnek, és bármelyik helyi klinikán megvásárolhatóak. A vámpírok kétszeres árért méreginjektorokkal is kibővíthetőek (ez viszont már illegális). Műtét: E, EV=2d6
Ripperek 400eb
A pengekörmök hosszabb, súlyosabb változatai (1d6+3 sebzés kezenként). Az ujjak első két percét műanyag és fémtokokkal pótolják, melyek három hüvelyk hosszú karbonszálas pengéket rejtenek. A ripperek a kéz macskaszerű karommá feszítésével tolhatóak ki. A legtöbben műkörmöket hordanak rippereiken, hogy jobban elrejtsék azokat a kíváncsi tekintetek elől (NEHÉZ dobás). Illegális cybertechnek számítanak, és nem szerezhetőek be az átlagos, útszéli klinikákon. Minden irányban képesek vágni, és páncéltörő hatás (AP) tekintetében vágófegyvernek számítanak. Műtét: K, EV=3d6
Implant bütykök 500eb
A Megerősített bütyökcsontok egy boxer zúzóerejét kölcsönzik az ökölnek (1d6+2 sebzés). Illegális cybertechnek minősül, nem szerezhető be az átlagos útszéli klinikákon. Műtét: K, EV=3d6
Csonttüske 1000eb
Ez a test-fegyver egy alkarba ültetett, mesterségesen növesztett csontdarab, amit polymer átszövéssel erősítenek meg. Ez a tizenhét centis élezett csont egy sor szintetikus izomhoz van rögzítve, és a tenyéren elhelyezett apró nyíláson keresztül nyújtható ki a kéz hátrafeszítésével és az izmok feszítésével.
Játékszabályok:
A Csonttüske 1d6+4 sebet okoz. Blokkolni vele nem tanácsos (a törés elkerülésére dobj 3-at vagy kisebbet a d10-en). Nagyon Nehéz Éberség dobás kell észrevenni a nyílást a tenyéren, és a Csonttüske önmagában nem észlelhető meghatározhatóan (a legtöbb röntgenen és alapvető szkenneren egyszerű alkar-megerősítésnek látszik). Fekete piaci cybertechnek számít a legtöbb törvényes régióban. Műtét: N, EV=2d6
ÚjFog 200eb
Egy fog, ami a harc és túlélés összes nehézségét kiállja! Az ÚjFog garantáltan nem fog kiesni, hacsak a koponyáddal együtt nem. Egybe vannak építve a csonttal! És beszéljünk az élességről! Legalább olyan éles, mint egy átlagos Pengeköröm, csak ez nem fog eltörni, ha rácsapnak egy súlyzótárcsával! Átlagosnak néz ki, nem úgy, mint a Vámpír, és tökéletes titkos munkákhoz. A koponya csontjához vannak építve, lehetetlen kiütni (a koponya összetörése nélkül, legalábbis).
Harckor a harapás Pontossága -1, sebzése d6/3. Műtét: K, EV=d6/2
Állkapocs erősítés 100eb
Ez az új rendszer a Dynalartól a harapás vadsága! Myomerrel szövi át az állkapocs izmait, megnövelve a harapásod erejét! Az Állkapocs erősítés és az ÚjFog beültetésekkel lehetséges átharapni egy régi stílusú enciklopédiát! A módosítás a harapás sebzését növeli +2-vel. Műtét: N, K, EV=1

Cyberoptika

A normális szemek pótlására szolgáló cyberoptikák a digitális processzorok és kamerák fejlõdésének köszönhetően jöttek létre. A kibernetikus látószervekkel pontosan úgy látsz, mint eddig, csak éppen jobban. A színek elevenebbek, a körvonalak élesebbek, és ez még csak a kezdet. Fekete fehérben akarod látni a világot, mint egy '30-as évekbeli filmen? Semmi akadálya. Teleszkópos vagy mikroszkópos látást akarsz? Opcionális. Infravörös vagy éjjellátó legyen? Profi szólóknál standard felszerelésnek számít. A cyberoptikák megtévesztésig hasonlítanak a normális szemekre, bár divatos írisz színek széles választéka áll a rendelkezésedre (a borostyán, a fehér, a burgundivörös, és az ibolya rendkívül népszerű). Némelyik változat teljesen áttetszõ, csillámok vagy fények kavarognak benne. Másokat szuperkrómmal látnak el, hogy cyberesebben mutassanak. Megint más modellek parancsra színt váltanak, vagy alkalmazkodnak viselőjük ruházatához és környezetéhez. Néhánynál még apró dizájner feliratok is helyet kaptak az írisz körül. Kamerákkal vagy fegyverekkel felszerelt cyberoptikákat általában elölrõl töltik, az írisz felnyílik, amikor a szemet megnyomják. A cyberoptikák maximum 4 opció befogadására képesek.

Lehetséges egyszerre több különbözõ látásmódot egyszerre használni (például Fényerősítőt és Termot), akár kép-a-képben (Video megjelenítővel), akár egymásra rakott képpel (akár egy, akár két cyberoptika van). Ilyen esetben egyik látvány se érvényesül maradéktalanul, de olyan információkra is szert lehet tenni, amik amúgy rejtve maradnánk. Kép-a-képben esetén INT dobás várható, hogy mennyire sikerül összehangolni a két képet (illetve sikerül-e valahogy érzékelni a kis kép által kitakart részét a látómezőnek), egymásra rakott megjelenítésnél pedig Éberség dobás várható, hogy mennyire pontosan sikerült megérteni a látványt.

Standard cyberoptika 500eb
Alap szemmodul. Négy opció építhető bele. Szempáronként működhet egyszerre különböző opció, de előfordulhat INT dobás, hogy sikerül-e feldolgozni a kétféle képet egyetlen egységgé. Műtét: N, EV=2d6
Távoli szem 1500eb
Ez a furcsa és különösen zavart gondolkodásra utaló ötlet a Cyphire Cyberware társaság találmánya. Belső parancsra a szem leválasztható, és le lehet helyezni egy kis mágneses, öntapadós lábra (alapfelszereltség, ezzel gyártják). Ezután a szem a felhasználónak továbbít vissza mindent, amit lát. Rendelkezned kell egy jelfogó rendszerrel vagy Videó megjelenítővel a másik szemedben. Három további opciónak van benne hely. Az önálló mozgásra képes változatát 2100 elejére ígéri a gyártó. Átviteli távolság: 100 méter. Műtét: N, EV=3d6
Interfész Optika 600 eb
„Ez a cyberoptika változat lehetővé teszi a felhasználónak, hogy interfész kábelt csatlakoztasson magába a cyberoptikába! Az Optikai Interfészt találtam a legérdekesebb beültetésnek, és van egy olyan érzésem, hogy hamarosan a világ összes klinikája ajánlani fogja ezt a csodálatos tartozékot. Mikor használjuk az aljzatot, az optika elfordul a tokjában, vagyis a lencse tökéletesen védve van az esetleges karcolásoktól.
Gabriele Gaboriau az EURO-VOYAGE cybermagazintól


Játékszabályok:
Cyberoptika beépített interfész aljzattal. Az aljzat használatakor az optika vak. Nem építhető bele egyéb opció. Műtét: N, EV=2d6+2
Monovizor 650eb
Az OptiShield alkotóitól!
Morcossá tesz, hogy csak egyik szemedre tudtad megfizetni a villanásvédelmet, és most úgy kell mászkálnod, hogy csak egy szemed működik? Nos, soha többé… az új MonoVizorral kicseréljük az egész látószervet és mindkét szemet egyetlen szélessávú cyberoptikára, megadva azt a király, sisakrés-szerű kinézetet, amit napjaink boosterei nagyra értékelnek!
Játékszabályok:
Egyszer fizeted ki a cyberoptika opciókért mind az árat, mind az EV-t. Ebbe a cyberoptika verzióba hat opció építhető; ez a forradalmi körpanoráma stílus a felhasználónak tökéletes nézetet ad 180 fokban, és kiterjesztett perifériás látást teljes 225 fokban. A körbelátó funkció ad +1-et minden érzékelés dobásra, valamint +1-et a kezdeményező dobásra meglepetés és rajtaütés során. Műtét: N, EV=3d6

Cyberoptika opciók

Színváltoztató 300eb
Ezek a cyberoptikák parancsra képesek színt vagy íriszmintázatot váltani. A teljes színváltoztatás nagyjából 1D6 másodpercet vesz igénybe. Tükröző, átlátszó, csillámló vagy világító modellek szintén beszerezhetők. Műtét: E, EV=0.5
Infravörös 200eb
Látás az infravörös fénytartományban. Esetlegesen infravörös fényforrás szükséges lehet. Műtét: E, EV=1
TimesSquare Marquee 300eb
Vörös betűs, szöveges üzenő képernyő jeleníthető meg a látótér felső peremén. Software chip állapotjelzőhöz vagy rádióhoz is csatlakoztatható. Nem igényel opcióhelyet. Műtét: E, EV=1
Célkereső 400eb
Irányzékot vetít a látómeződbe. A célkereső meghatározza a specifikus tárgyak távolságát, méretét, mozgásuk sebességét és irányát, különféle típusú szálkereszteket igazít különféle lőfegyverekhez. Smart fegyverhez csatlakoztatva a célkereső összehangolja magát a fegyver szenzoraiból érkező jelekkel, aztán felvillan egy "készen" szignál, amikor befogta a célpontot (lásd a Smart-fegyver csatlakozó leírásánál). Smart fegyver nélkül, önmagában csak ez az opció +1 növeli a fegyveres támadásokat. Műtét: E, EV=2
Fénykompenzáló 200eb
Az automatikus szűrőrendszer kompenzálja az éles napfényt, felvillanásokat, semlegesíti a stroboszkópok, fénygránátok és nagyteljesítményű fényszórók hatásait. Nincs szükséged többé napszemüvegre. Műtét: E, EV=0.5
Éjjellátó 200eb
Felerősíti a nagyon gyenge hold- és csillagfényt (vagy akár a távoli utcalámpák fényét) használója tisztán láthat gyengén megvilágított környezetben is. Ha nincs legalább minimális fény, ez az opció nem működik. Műtét: E, EV=0.5
Képerősítő 300eb
A magas felbontású grafikus megjelenítés és a kontúrok kiemelése lehetővé teszi, hogy a felhasználó tökéletesebb és finomabb képet kapjon. Aktiváláskor +2-vel növeli az éberséget, a vizuális részletek nagyobb részletességgel figyelhetőek meg. Műtét: E, EV=1
Termográf 200eb
A felhasználó tárgyak, emberek hőképét láthatja vele. A hidegebb területek sötét vagy világoskék színűek, a melegebbek vörösek vagy narancsvörösek, a legforróbbak pedig sárgán vagy fehéren izzanak. Könnyű szerkezetű anyagokon keresztül hőforrások megkülönböztetésére vagy kibernetikák azonosítására használható (melyek valamivel mindig hidegebbek a normális testhőmérsékletnél). Gépeknél meg is lehet határozni a működés idejét a hatóanyagok mennyiségéből és hőmérsékletéből. Arcvonásokat, finom részleteket közelről sem lehet vele kivenni. Műtét: E, EV=1
Mikro-optika 150eb
Laboratóriumi mikroszkópnak megfelelő képességekkel rendelkezik, használója mikroszkopikus képeket láthat (pl. ujjlenyomatok, karcolások zárakon, stb.). Műtét: E, EV=0.5
Ultraviola 200eb
Ez a rendszer ultraviola fénnyel megvilágított területen, sötétben is látás biztosít, illetve ultraviola fényben fluoreszkáló poranyagokat vagy vegyületeket érzékelhet. A megvilágításhoz (normál optikával nem észlelhető) ultraviola zseblámpa használható. Műtét: E, EV=1
Mikrovideo 300eb
Cyberoptikába szerelhető videokamera, amely beépített chipre rögzíti a felvételeket (20 óra). A felvett anyag az interfész aljzaton keresztül letölthető külső készülékbe is Műtét: E, EV=0.5
Digitális fényképező 300eb
Ez a cyberoptikába szerelt fényképezőgép. Maximum hatmillió HD felbontású kép tárolható a beépített digitális chippen; vagy interface kábelen keresztül letölthető egy külső felvevőbe vagy beépített tárolóeszközbe. Emellett még LCD kijelzõre is kivetíthető. Ha a chip megtelik, az újabb felvételek lassan letörlik a régieket. 10 órányi mozgókép rögzítésére képes. Műtét: E, EV=0.5
Teleoptika 150eb
20x-os nagyítású elektronikus távcső. Műtét: E, EV=0.5
Beszédes szemek 750eb
Wyzard Technologies
Engedd, hogy szemeid valóban a lélek tükrévé váljanak a Wyzard új fejlesztésével. Az eredeti Beszédes szemek© nevű termékünk továbbfejlesztése, mely képeket vetít a szemedre, így az írisz és a szemed fehérje a hangulatodtól függően mutatja, amit szeretnél. Különböző képeket mutathat a két területen. Például, ha dühös vagy, az íriszedben vihar tombolhat, míg a szemed fehérjében egy tűzharc; míg ha nyugodt vagy a szemfehérjédben lehet egy gyönyörű tavaszi táj képe, míg az íriszedben valaki, aki éppen a verandáján pihen. Az adatbázis számos képet tartalmaz, de az egyszerűen a chipaljzatodba helyezhető update chipekkel mindenki előtt járhatsz. A szemnek meg kell határozni milyen érzelemhez melyik képeket játssza le, és ezt fogja tenni egészen addig, míg más parancsot nem kap.
A Kiroshival való együttműködésünk gyümölcseként, ha akarod, te magad is láthatod a képet, amit a szemed mutat. Ehhez mindössze egy Video megjelenítő opcióra van szükséged. Egy másik opció, ami a Zetatechel való együttműködésünk által vált megvalósíthatóvá, lehetővé teszi számodra, hogy olyan embereket, akiket éppen látsz, beletegyél a képekbe, így pl. egy dühöt kifejező képbe belerakhatod a haragosodat, amint éppen farkasok szedik darabokra (tükörbenézéssel saját képed is berakható). Ez utóbbi funkcióhoz Times Sqaree plus chipet kell beültetni, legalább az egyik cyberoptikába. Műtét: E, EV=3
OptiShield 300eb
Egyedülállóan stílusos és hasznos!
A maximális hatásfokért! A Kiroshi Optical bemutatja az új Pajzsot mindazoknak, akik TUDJÁK, a stílus minden. A golyóálló, tükröző lemez a szemüregbe és a homlokba épített „házba” épül. Ezek a tükröző lencsék beborítják a szemeket 8 SFÉ-t adva (1-3-ig dobás a D10-en fejlövés esetén a lencsét érő találatot jelent). A szemek állandó jelleggel védve vannak minden irritáló gáztól és a felvillanás-védelem is alaptartozék. Műtét: K, EV=1d6+2
OptiShield opciók változó
Nincs szükség cyberoptikára az új OptiShield opciókhoz. Ez a fajta kiegészítés pontosan ugyanúgy működik, mint a standard cyberszem opció (3 opciónyi hely van egy OptiShieldbe). Video megjelenítő 350 eb, TimesSquare Plus 500 eb, Nagyítás 150 eb, Fényerősítő 200 eb, Infravörös 250 eb, Dátum-idő kijelző (nem igényel opció-helyet) 100 eb, EMP védelem 120 eb. Műtét: E, EV=normál fele
Aktív éjjellátó 300eb
A Kiroshi Opticstól
Ez az egyedülálló opció ötvözi az éjjellátó optikát és az UV reflektort. A szembe épített UV lámpa megvilágítja a célpontot, ami visszaveri ezt a fényt, jól láthatóvá válva. Az UV fény kikapcsolásával az éjjellátó funkció is lekapcsol. Műtét: E, EV=2
Videó megjelenítő 350eb
Képek, amiket csak neked kell látnod.
A TimesSquare Marquee fejlesztett változata, ezzel az opcióval a felhasználó videó képeket kaphat (kommunikációs rendszeren vagy interfészen át), amik megjelennek a látóterében, mások számára láthatatlanul. Műtét: E, EV=2
Cyberoptikus iránytű 300eb
Ez az opció úgy működik, mint egy normál iránytű, kijelzi az irányokat a TimesSquare-re. Műtét: E, EV=1

Cyberaudio és opciói

A cyberaudio-rendszerek a hallóidegekhez és az agy beszédközpontjához csatlakoznak. Mindkét hallószervre kifejtik hatásukat, és a fejlesztéshez egy masztoid csontba ültetett szubvokalizáló mikrofon is hozzátartozik. Nincs látható külső változás, bár némelyik cyberpunk a külső fület mechanikus hangérzékelőkre cseréli a maximális hatás érdekében.

Standard cyberaudio 500eb
Alap cybernetikus hallórendszer. Tetszőleges mennyiségű cyberaudio opció építhető bele. Műtét: K, EV=2d6
Rádió 100eb
Miniatűr rádió adó-vevő. Általában a koponya tövébe ültetik és fogtöméseket használnak antennának. A fogak erős összekoccantásával aktiválható. Az elküldendő üzeneteket halkan ugyan, de ki kell mondni, ami mások számára hallható lehet. A beérkező üzenetek közvetlen a cyberaudiora érkeznek (igény szerint megfelelő cyberoptika opcióra is ki lehet íratni) A játék terminológiája szerint a fejlesztéssel 1 mérföld (1,6 km) távolságon belül bármilyen egyazon frekvencián tartózkodó személlyel beszélhetsz. Ez persze azzal jár, hogy néha valaki más rádióüzeneteit is megkapod. A frekvenciát interfész aljzatra kötött eszközön keresztül lehet állítani (vagy neuroprocesszor összeköttetésen át más kezelőfelületen). Műtét: E, EV=1
Telefonkapcsolat 150eb
Ez a tökéletesített rádiókapcsolatot biztosító implant közvetlenül a személyes mobiltelefonodhoz van „drótozva”. Gyakorlatilag mindent megtehetsz vele, amit a rádió opcióval, de a bekapcsolt telefonnak 20 méteren belül kell lennie hozzád. A kapcsolaton keresztül hanggal lehet a telefonnak utasítást adni - vagy egyéb beépített irányító rendszeren át (pl. biomonitor gombjai). Általában elfoglalt üzletemberek használják, akik tárgyalás közben is válaszolni akarnak a hívásaikra. A telefonkapcsolat egyik legnagyobb előnye a hatótávolság – ahová a telefonod képes eljutni, oda te is. Akár még a Holdra is. Műtét: E, EV=1
Kommunikáció kódoló 100eb
Ez az implant kódolóval egészíti ki az adó-vevő vagy audiorendszeredet, egyszóval az üzeneteket nem lehet lehallgatni. A játék terminológiája szerint minden rádió- vagy audiokapcsolaton keresztül bonyolított kommunikációt priváttá tesz, hacsak a lehallgató fél nem rendelkezik dekódoló felszereléssel és egy csomó szabadidővel. A vevő félnek is rendelkeznie kell a beültetéssel (vagy ezzel egyenrangú eszközzel), és ismerni kell a titkosítási protokollt. Műtét: E, EV=0.5
Poloska detektor 200eb
Ezt a mini vevőkészüléket arra tervezték, hogy a különféle rádiópoloskák által sugárzott jeleket észlelje. Az aktív lehallgató berendezések jelei halk, csipogó zajt keltenek a fejedben, és egyre erősödnek, ahogy közelebb kerülsz a poloskához. A játék szabályai szerint 60% eséllyel, 3 méteren belül minden poloskát érzékelsz (válassz ki hat számot, aztán dobj D10-el). Szokásos cuccnak számít Cégeseknél, Fixereknél és Szólóknál. Műtét: E, EV=0.5
WearMan 100eb
A masztoid csontba ültetett vibrációs ikerhangszórókkal koncertterem minõségű audiorendszert csinálnak a koponyádból. A fülcimpádba egy apró chiptartó kerül, melyekbe különféle zenechipeket rakhatsz (vagy közvetlenül az interfész aljzathoz kötheted), mindegyiket fülbevaló formájúra mintázták. Mindegyik chip körülbelül 100 számot tartalmaz, a számok között a fülbevaló gyenge megszorításával válogathatsz. Ha a chipet eltávolítják, a WearMan automatikusan kikapcsol. A tini-csajok kedvence. Műtét: E, EV=0.5
Halláserősítő 200eb
A rendszer a felhasználó hallását és hangfelismerő képességét növeli. +1-et adhatsz minden hallással kapcsolatos Éberség dobásra. Műtét: E, EV=1
Hangstressz analizáló 200eb
A rendszer úgy működik, mint egy hazugságvizsgáló, érzékeli a vokális alakzatokban és a hangszínben bekövetkező hirtelen változásokat, és összehasonlítja ezeket a korábban rögzített paraméterekkel. Előbb olyan szituációban kell használnod az analizátort, amikor a vallatandó személy nincs stressz hatása alatt. Minden ezt követő vizsgálatnál +2-vel növelheted az Emberismeret vagy Vallatás dobásaidat a kérdéses alanynál. Műtét: E, EV=1
Hangszerkesztő 150eb
Ez a rendszer kellemetlen zajok kiszűrésére vagy egy bizonyos hang „felerősítésére” használható. A rendszer aktiválásával +2-vel növelhetsz bármilyen hallással kapcsolatos Éberség dobást. A hangszerkesztés a Halláserősítéssel és a Kiterjesztett Hallástartománnyal együtt is használható. Műtét: E, EV=0.5
Nyomkövető 200eb
Ezzel az opcióval a karakter egy külső jeladót követhet. A hatótávolság 1 km. A jel egyre erősödik, ahogy a felhasználó egyre közelebb kerül a célponthoz. A nyomkövetőhöz két, körülbelül gombostű méretű és formájú jeladó tartozik. Az extra jeladók darabja 25 eb. Műtét: E, EV=0.5
Zárt láncú rádió 200eb
Ezzel az opcióval 1 mérföldön belül zártláncú rádió kommunikáció folytatható, amíg a feleknek rálátása van egymásra, és nincs közöttük valamilyen 1 lábnál vastagabb tereptárgy. Műtét: E, EV=1
Digitális felvevő csatlakozás 100eb
Bármi, amit a felhasználó hall, egy beépített mikrochipre rögzíthető (24 órányi anyag). A felvételek belső adathordozókba vagy interface aljzatokon keresztül külső tárolóeszközökbe is letölthetőek. Műtét: E, EV=0.5
Zajtompító 300eb
A rendszer automatikusan lekompenzálja a káros zajokat, például kábító-gránátok vagy szonikus fegyverek hanghatásait. A zajtompító opcióval felszerelt karakterek érzéketlenek az ilyen típusú támadásokra. Műtét: E, EV=0.5
Frekvencia választó 100eb
Ez az áramkörkapcsoló lehetővé teszi, hogy a felhasználó legfeljebb hat csatornát fogjon a beültetett rádiójával. Műtét: E, EV=0

Cybervégtag

Amikor az Utca embere a cyborgokra gondol, valójában a mesterséges végtagok jutnak az eszébe először: kattogó, csillogó-villogó fémszerkezetek, drótok és mikrochip áramkörök. A valódi karok, lábak és szervek sokkal drágábban növeszthetőek bio-tartályokban (csak a szervbankok kínálják a cybernél olcsóbban a többé-kevésbé jó állapotú, színben legalább nagyjából hasonló testrészeket), így a mesterséges végtagok változatlanul népszerűek a Cyberpunk jövőben (arról nem is beszélve, hogy sok szempontból jobbak is a hús-vér végtagoknál). Krómozzák, szórópisztollyal festik, kivilágítják, felékszerezik és a legmenõbb cybertech divatot hajszolva néha még át is szabják õket.
A divatirányzat követelményeinek megfelelően a standard cybervégtagok aluminium és acél vázszerkezetre épülnek, a mozgást szintetikus myomar izomkötegek irányítják, a forgórészek rozsdamentes acélból készülnek. A cybervégtagot a csonkolt végtag köré ágyazott fém és műanyag bilincshez illetve a csonthoz kötött csaphoz rögzítik, a vezérlőegységek pedig a végtag fölötti húsban elhelyezett speciális idegi interfész modulba csatlakoznak. A bilincset általában a bicepsz/comb felső részénél vagy a könyök/térdnél helyezik el, de akár további karok is kapcsolhatóak egy mesterséges vállszerelvényhez (lásd a vonatkozó opciónál).
Vállból történõ pótlásnál az adott oldali bordákat erősítik meg, valamint a kulcscsontot, és ide alakítanak ki a végtag rögzítésére alkalmas pontot. Egy átlag cyberkar csapással 1d6, zúzással 2d6 sebzést okoz, egy cyberláb 2d6 pont kárt tesz mindenben, amibe belerúgnak vele. A cybervégtag 20 pont SP vesztést bír ki, mielõtt használhatatlanná válna, és 30 pont elvesztésével lehet javíthatatlanra rongálni. Két cyberláb használatával alapesetben hat méter magasra és nyolc méter messzire lehet ugrani (akár helyből, akár nekifutásból), de érdemes ügyelni, hogy a megérkezés sérüléssel járhat. A végtagot ért sérülésnél az FM számít (mivel a végtagot mindig az alany fizikumához választják), és az esetleges bőrátszövés kiterjed a RealSkin bevonatra is (feltéve, hogy a Bőrátszövés installálásánál a RealSkin már megvan – egyébként utólag kezelhető, a normál bõrátszövés árának 5%-ért végtagonként).

A cybervégtagok tapintása elég korlátozott, gyakorlatilag csak a kézfejen olyan érzékeny, mint egy hús-vér karnál. A többi részen legfeljebb a nyomást lehet érezni, ha valaki hozzáér. A fájdalomérzet opcionális (észszerű használni, hogy tudjunk a végtag esetleges sérüléséről), de aki rendelkezik Fájdalomszûrõ neuralware-el, az egész finom szabályozásra képes (pl. ne fájdalomként, hanem hidegként, csiklandósságként, stb. érzékelje a sérülést).

Standard cybervégtag 3000eb/2000eb
Négy opciónak van hely, a felkarban (combban), alkarban (lábszárban), a borításnál és a kézfejnél (lábfejnél). Nem jár hozzá kézfej vagy lábfej. Műtét: Kr, EV=2d6
Kengyelfutó láb 5000eb
Most képes lehetsz olyan teljesítményre, amit eddig csak a tévében láthattál! Ez a cyberláb készlet közvetlenül a csípőhöz csatlakozik, lecserélve a gyenge hús-izmokat masszívabb myomer-re, plusz megerősítik a gerincet is. A MOZG 16-ra emelkedik és akár 10 méter magas ugrás is produkálható. A készlet tartalmazza mindkét lábat (külön nem lehet egy-egy lábat installálni). Műtét: Kr, EV=5d6
„Romanova” cyberlábak 5000eb/pár (egyesével nem elérhetõ)
„Úgy vélem ez a fejlesztés fogja uralnia a Rivierát az őszi szezonban. Népszerű utcai retró stílus által inspirálva és egy kis Svájci cég által piacra dobva, a Romanova lábak divatot és stílust visznek egy általában közönséges cyberware típusba. A női vásárlók számára készült termék érzékien kiemeli a női (vagy más hozzá hasonló) alakot. Ezen lábak többféle dizájner stílusban kaphatóak, mint a krómozott selyem, a Sokatmutató Endotech és a Lady Bőr. Függetlenül a választott dizájntól minden Romanova láb magas sarkú divat cipőt viselő láb látványát adja, de a kényelmetlenség zavaró hatása nélkül. Ezek a lábak tökéletesek egy városi éjszakához, vagy csak hogy a férfiak megforduljanak utánad. A sarokban kompenzáló rugók és ütődéselnyelők vannak a nagyobb alátámasztásért és kényelemért, valamint egyensúlyozó gyro-k a stabilitásért, így olyan kényelmessé téve őket, mint egy edzőcipő, csak megabytokkal divatosabban.”
Gabriele Gaboriau az EURO-VOYAGE cybermagazintól

Játékszabályok:
Ezek alapvetően olyanok, mint a többi cyberláb, leszámítva, hogy kényelmesebbek, és 10-12 centivel magasabbá teszik a viselőt. Nem összekeverendő a tüske sarkú cyberlábbal, mivel ezek semmivel se alkalmasabbak támadásra, mint egy olasz papucs. A fejlesztések miatt (hála a gyroknak) ezek a cyberlábak nem csökkentik a Mozgást a hasonló kivitelű magas-sarkú lábbelikkel ellentétben. +1-et adnak az öltözködés/stílushoz megfelelő helyzetekben. Műtét: Kr, EV=4d6/pár
Független cyberkéz 750eb
Azoknak, akik elvesztették a kezüket, de nem a karjukat vagy a lábukat!
A Psiberstuff-tól – Ez az új cyber kéz 1D10 sebzéssel szorít (nem rendelkezik egy teljes cyber kar szervo-rendszerével), és négy tartalék ujjnak van hely (vagy egy opciónyi normál cybervégtag opciónak). A kéz 7 pontnyi strukturális károsodás után lesz üzemképtelen, és 10 pont után semmisül meg. RealSkinn, Szuperkróm vagy páncélozott (SFÉ: 20) borítás kérhető rá, mindegyik 100 eb-be kerül, de egyszerre természetesen csak az egyik viselhető. Műtét: Kr, EV=1d6
Corvette cyberláb 4500eb standard, 5000 eb fejlesztett
Ez a cyberláb a NovelTech cég gyártmánya, és az egyetlen konkurenciája a Kengyelfutó lábnak. Még mozgékonyabb, mint a Kengyelfutók, noha az alap eljárás ugyanaz. A gerincet és az alsó bordakosarat megerősítik, és a csípőízületet kicserélik Smoothflow© hidraulikus csapágyrendszerre, sűrített myomer izomkötegekre és keményebb hajlatokra. Az alaprendszer tartalmaz egy szubdermális vezérlő számítógép beültetést, ami kombinálva van egy biovisszacsatolás-beállítással, rásegítve a felhasználó mozgására. Egy második számítógépet (Nagy Sebességû Manőverező Rendszer a neve) is csatlakoztatnak a rendszerhez, növekvő mértékben segítve a felhasználó mozgását és manőverező képességét.
Játékszabályok:
Mindkét rendszer rendelkezik Megerősített Myomer végtag opcióval (+4 sebzés rúgásra).
Alap rendszer: +3 MOZG, +1 a mozgási manőverekkel kapcsolatos dobásokra.
Fejlesztett rendszer: +8 MOZG, +2 a mozgási manőverekkel kapcsolatos dobásokra.
Műtét: KR, EV=5d6 standard, 5d6+4 fejlesztett

Cyber kéz- és lábfejek

A közönséges cybervégtaghoz nem tartozik kéz vagy lábfej; általában külön vásárolják meg őket, hogy használójuk tetszés szerint módosíthassa a végtagot. Ezeknek a részeknek a cseréje néhány rögzítő zár kioldásából és az új kéz vagy láb (kb. 4 forduló alatt) felrakásából áll.

Nem, nem rakhatod a kezeket a lábfejek helyére és fordítva. Vedd elő a jobbik eszed!

Standard kéz 150eb
Felépítésében megegyezik a normál, emberi kézfejjel; négy ujj és egy hüvelykujj. A kéz három változatban kapható, amelyek a bevonatukban különböznek: RealSkin, szuperkróm vagy páncélozás 20 SFÉ-vel (más kézfej-opciók nem boríthatóak RealSkinnel vagy páncélozással). Műtét: E, EV=0
Standard lábfej 200eb
Felépítésében megegyezik a normál, emberi lábfejjel. A lábfej három változatban kapható, amelyek a bevonatukban különböznek: RealSkin, szuperkróm vagy páncélozás 20 SFÉ-vel (más lábfej-opciók nem boríthatóak RealSkinnel vagy páncélozással). Műtét: E, EV=0
Ripper 600eb
Ripper-pengékkel felszerelt normál kézfej. Műtét: E, EV=2d6
Szerszámos kéz 200eb
A kéz négy ujja apró mikroszerszámokat rejt: 1) cserélhető fejű csavarhúzó, 2) állítható csavarkulcs, 3) elemes forrasztópáka, 4) állítható csőkulcs. A tenyér megedzett alsó része kalapácsként használható. Műtét: E, EV=2
Csáklya 350eb
A kéz hátrafelé is hajtható ujjaival ötágú hajtócsáklya hozható létre. A kis orsó a csuklóban 30 méter kiváló minőségű, 100kg teherbírású, szupererős drótkötelet tartalmaz. Műtét: E, EV=3
Teleszkópos kéz 350eb
A kéz egy teleszkópos szerelvényről max 1 m távolságra kinyújtható. Teherbírás max 100 kg. Műtét: E, EV=2
Ököltüske 500eb
Titániumacél ököltüske tolható elő a kézfejen keresztül. Mérgezhető és mászásnál is hasznos lehet. Sebzése: 1k6+3 AP. Műtét: E, EV=2d6
Modulásris kéz 600eb
A kéz ujjai 1) gyógyszer-injektort, 2) ujjból kihúzható 1 m hosszú garotthuzalt, 3) egyhüvelykes mono-molekuláris pengét, 4) és egy álkulcsot tartalmaz. A tenyérben egy 5X5cm-es tároló-rekesz található. Műtét: E, EV=2
Lábkarmok 600eb
A láb keskeny, pengekörmökhöz hasonló karmokat tud ereszteni (sebzés 1k6). Páncéltörő hatás (AP) tekintetében vágófegyverként kezelendő. Műtét: E, EV=2d6
Szerszámos láb 300eb
A láb ujjai a következő szerszámokat tartalmazzák:1) cserélhető fejű csavarhúzó, 2) állítható csavarkulcs, 3) elemes forrasztópáka, 4) állítható csőkulcs, 5) drótvágó. Műtét: E, EV=2
Mászóláb 500eb
A kinyújtható lábujjak képesek egy 5 cm átmérőjű rudat megragadni. A talpat gumiszerű tapadóanyaggal vonták be. +2 a mászásra. Műtét: E, EV=2
Horgony cyberlábfej 400eb
Ez a cyberláb opció (kétopciónyi helyet igényel, egyik a lábfej, másik a lábszár) le tud horgonyozni egy masszív tüske ledöfésével. A tüske áthatol mindenen, aminek 12 vagy kisebb az SFÉ-je. Ez a cyberlábfej kiváló, amikor a talajhoz akarunk tapadni, vagy fellökés ellen. A horgony tüskéje visszahúzódik, ha mozogni akarsz. A lehorgonyzó rendszer négyszer használható, utána cserélni kell a tüskét. A tüske 12 eb darabja. Műtét: E, EV=3
Macskatalp© lopakodó lábfej +150eb a kiberlábfej árához
Ez a lábfej modul hangelnyelő párnákat használ a talpon, és hangcsökkentett a belső mechanizmusa. Tökéletesen együttműködik a legtöbb alap cyberlábfej egységgel.
Játékszabályok:
A lopakodás dobásokhoz +1 bónuszt ad. Nem használható együtt a Háló lábfejjel, a Szeizmikus detektorral és a Horgony lábfejjel Műtét: E, EV=1

Cyber ujjak

Dynalar Technologies
DIGITS cyberujjak
Újfajta kibernetikus ujjak a Dynalar Technologies-től! Kompatibilis minden standard cyberkarral és cyberkézzel; könnyedén felszerelhető akár egyedül, a saját otthonban. Az alábbi ujjak nem burkolhatóak egyedileg, tehát az esetleges RealSkin vagy Páncélozás nem fejti rájuk a hatását. Ugyanakkor változatos színekben és mintázatokban kaphatóak.

Tolvajkulcs 50eb
Rejtett és „kéznél lévő” zártörő, behatoló szerszám (B). Műtét: E, EV=0.5
Fényceruza 45eb
Computer képernyőkre, grafikus táblákra lehet vele írni (C). Műtét: E, EV=0.5
Olló/Csípőfogó 50eb
A páros élek a középső- és a mutatóujjba vannak építve. Fegyverként használva 1d6/3 sebzést okoznak (F). Műtét: E, EV=1
Gázpatron 150eb
Tartalmaz két szétpattanó kapszulát, cselekvésképtelenséget okozó köddel (-4 REF és Éberség képzettség 1d6 harci körre). Közepes nehézségű dobás kell az arckörnyéki találathoz, ha a célpontot meglepi a támadó; Nagyon nehéz dobás kell, hogyha nem (G). Műtét: E, EV=2
Pneuma 200eb
Miniatűr „Bones McCoy”. A drogadagoló rekesz a kézfej utáni részben van. Elegendő sűrített levegőt tud tárolni négy injekcióra. A sűrített levegős palackok 3 eb-be kerülnek darabonként. Az elérhető drogok listáját lásd a CP 2020 könyvben. Műtét: E, EV=1
Nyomkövető egység 300eb
A Kiroshi Optics együttműködésével fejlesztve. Ez a cyberujj két darab, három km hatótávolságú, mágnesezett nyomkövető egységet tárol, melyeket 3 méter távolságra tud kilőni. A poloskák helyzete közvetlen a TimesSquare kijelzőjére érkezik. A további poloskák 10 eb-be kerülnek, darabonként. Műtét: E, EV=0.5
Tárolórekesz 75eb
Újabb cyberujj a Kiroshi Optics együttműködésével fejlesztve. Ez a cyberujj két darab, három km hatótávolságú, mágnesezett nyomkövető egységet tárol, melyeket 3 méter távolságra tud kilőni. A poloskák helyzete közvetlen a TimesSquare kijelzőjére érkezik. A további poloskák 10 eb-be kerülnek, darabonként. Műtét: E, EV=0.5
Videokamera 400eb
A Kiroshi Optics-al szoros együttműködésben tervezett miniatűr videokamera a cyberujjba építve, képét a Kiroshi Video megjelenítőre továbbítva. Ez a cyberujj ideális körülnézésre anélkül, hogy az esetleges követők észlelnék. EV= 2. A kamera az alábbiak közül egy opcióval felszerelve kérhető: Passzív IR 200 eb, Teleoptika (10x) 225 eb, Fényerősítő 100 eb. Műtét: E, EV=2
Öngyújtó 25eb
Apró tűzgyújtó. Elegendő üzemanyaga van két óra folyamatos használathoz. Az utántöltés 1 eb-be kerül. Műtét: E, EV=0.5
IR/UV lámpa 200eb
Ez a cyberujj mind UV mind infra fényt tud kivetíteni. A kivetített fény kúp alakú sugár 10 méter hatótávolsággal. Passzív IR és UV érzékelő cyberszemhez vagy látókészülékhez tervezve. Műtét: E, EV=1
Hús csatlakozó 100eb
A kibernetikus ujj felépíthető hús-vér kézre. Kiváló opció Yakuza tagoknak, miután vezekeltek. Kombinálható a gyorscserélő csatlakozóval Műtét: K, EV=1
Cyberujj interfész 150eb
Újdonság a Dynalartól, és még egy az egyre növekvő cyberujj lehetőségekből. Az ujjbegy felnyitása után láthatóvá válik egy szabványos csatlakozódugó, ami gépjárművekhez, DataTerm infopulthoz, cyberdekkhez alkalmas interfész (a Neurális processzor a megfelelő csatlakozókkal szükséges).
Gyorscserélővel nem lehet használni. Műtét: E, EV=0.5
Fáklya 200eb
Ez az ujj egy miniatűr vészjelző fáklyát tud kilőni. Ideális időjárási körülmények között a fáklya 150 méter magasságig is felmehet. A fáklya zöld és piros színben elérhető. Fehér világító változatban is kapható, ami 25 méter átmérőben negálja a sötétség módosítóit. A fáklyák darabonként 15 eb áron pótolhatóak. Fegyverként használva a hatótávolság 35 m, a sebzés 1d6/2 két körön át. Műtét: E, EV=2
Puskamikrofon 350eb
Ezt a cyberujjat (és a csatlakoztatott mikrofont) úgy tervezték, hogy a felhasználó cyberfülével működjön együtt (Neurális processzor általi összeköttetés szükséges). Az irányított mikrofonnal úgy lehet mindent hallani, mintha hússzor közelebb lennénk a hangforráshoz. Az automatikus szűrő segít elkülöníteni a háttérzajt, és ez szolgál hangerő-szabályzóként is. Műtét: E, EV=2
Villantó 250eb
Az ujj hegyének eltávolításával egy sor miniatűr, egyszer használatos halogén izzó válik láthatóvá, amik felvillannak (az izzók cseréje 25 eb-be kerül). Bárki, aki belenéz a villanásba és elhibázza a Nehéz REF dobását, egy perce -4 módosítót kap a látászavar miatt minden akcióra. Műtét: E, EV=1
Lézeres mutató 150eb
Ez az irányított lézer pointer egy élénkpiros pontot vetít ki, amit a hallgatóság nem tud nem észrevenni. Ez talán a legkönnyebben használható lézer mutatópálca, mivel közvetlen a cyberkézbe van integrálva. A 20 méteres hatótávolsággal, (ha a mutatóujjba szerelt) a cső mellé szorítva pisztolyhoz vagy SMG-hez lehet rögtönzött lézercélzó. Figyelmeztetés: kerüljük a közvetlen szembe világítást, mert vakságot okozhat.
Megjegyzés: az ujj lézercélzóként használatához komoly gyakorlat szükséges, az adott fegyvert minimum 4-es szinten kell használni – ellenkező esetben a félrecélzás miatt a célszám egy kategóriával magasabb – és természetesen nem jár a bónusz a lézercélzóért. Műtét: E, EV=0.5
Egylövetû speciális ujj 250eb
A végső fegyver. Ez a cyber ujj tárol egy darab .25ACP lőszert (P -2 ZS - d6+3 1 1 st 20m). Esetlegesen használhat más típusú lőszert. Figyelem: Néhány területen illegális cyberware-nek minősül! Műtét: E, EV=2
Golyóstoll ujj 25eb
Nagyszerű játék különleges diákoknak. A szivárgásmentes toll az ujjbegyben elegendő tintát tárol egy tíz mérföldes csík húzásához. Lehet vele írni zéró gravitációban és víz alatt is. Utántöltő elérhető többféle színben, ára 2 eb. Műtét: E, EV=0.5

Dynalarnál ezt mind megkaphatja, sőt többet is – vásároljon most, és visszavásároljuk használt cyberujjait, darabonként 5-30 eb-ért!

Cybervégtag opciók

Ezekkel a dolgokkal lehet növelni az egyszerű cybervégtag erejét, sebzésfelfogó képességét vagy flexibilitását. Említést érdemel a fejlesztések közül, hogy a mesterséges vállforgókra derékmagasságban extra karok szerelhetőek fel. A cybervégtagok maximum négy opció befogadására képesek: cyberkarnál egy opció mehet a felkarba, egy az alkarba, egy a kézfej, és egy opció a borítás; a cyberlábnál egy opció a combba, egy a lábszárba, egy a lábfej, és egy opció a borítás. Némelyik opciónál adott, hogy melyik részre csatlakozik (pl. páncélozás, kézfejek), másoknál el lehet dönteni (pl. pop-up fegyver mehet az alkarba vagy a vállba is), és vannak olyan opciók is, amik nem igényelnek külön helyet, viszont csak egyfajta lehet belõlük installálva (ilyenek a hajlatok módosításai, egy hajlat nem lehet többféle opcióval felszerelve, hacsak a leírás mást nem mond). A cybervégtagok legtöbbször kéz-és lábfej nélkül kerülnek forgalomba.

Megerősített myomar izomzat 250eb
Ezek a végtagok erősebbek (2X-es sebzés) és állóképesebbek (+5 SSP) az átlagosnál. Az ugrások távolsága 50%-kal növekszik. Műtét: E, EV=2
Megerősített ízületek 200eb
A rozsdamentes acél alkatrészeket titániumra cserélik, a cybervégtag SP-je +5-tel növekszik (mind használhatatlanná válás, mind megsemmisülés szempontjából). Ízület-módosítás, nem igényel opció helyet. Műtét: E, EV=1
Borítás 50eb
Mivel majd minden cybervégtag burkolat vagy borítás nélkül kerül forgalomba (nem számítva a lopott esetleg használt ware-t), többféle lehetőség nyílik a befedésükre. A legolcsóbb módszer a különféle színekben beszerezhető, festett ábrákkal díszíthető plasztik burkolat vagy a beágyazott fényforrásokkal és holográfiával ellátható átlátszó borítás. A műanyag borítás krómozható (népszerű választás) és aranyra, kékre, zöldre, vörösre vagy ezüstre színezett fémes bőrréteggel vonható be. Ez utóbbit nevezik Szuperkrómnak. Műtét: E, EV=0,3
Borítás - RealSkin 250eb
A legdrágább bevonat-opció a RealSkinn egy hajlékony mûanyagfajta, amely rendkívül hasonlít az igazi bőrre; pórusok, szőrszálak, apró hegek és elváltozások vannak rajta, jó eséllyel elmegy hús végtagnak, kivéve, ha tüzetesen megvizsgálják (NEHÉZ Éberség dobás). Létezik fűtőszálakkal kezelt változata is, ami a termográfot is megtévesztheti (+50eb-ért). Műtét: E, EV=0
Borítás - páncélozás 200eb
Hagyományos borítás helyett a cybervégtag kevlárral vagy más ballisztikus műanyaggal páncélozható. A páncélburkolat 20-as SFÉ-vel rendelkezik. A páncélozott végtagok nem krómozhatóak, vagy burkolhatóak egyéb anyagokkal. Műtét: E, EV=1d6
Extra Twist ízület változó
+30% a cybervégtag árához és
+10%/extra hajlási irány a normálon kívül
Anyukád gyakran mondta, „Arra nem hajlik a karod!” Nos – most már igen! Köszönet a Dynalar mérnökeinek, megkaphatod ezt az extra mozdulatot, pár perc szereléssel. Ezek az extra hajlási irányok bármely cybervégtaghoz elérhetők, hogy kiegészítsék a szokásos, unalmas humanoid mozgáskultúrát, ami a mai cyberwarekre jellemző. Haragosaid sosem jönnek rá, mi ütötte meg őket és merről, mivel a mozdulataid teljesen eltérnek a normáltól. Néhány harcművészeti iskola oktat ilyen mozdulatokra alapuló ütéseket.
Játékszabályok:
Az első héten dobni kell a REF alá, amikortól megvan az új végtag. Ha elrontja, -5 módosítót kap a REF-re vagy a MOZG-ra (km választása) arra a hétre. Ha kritikus hibát követ el a REF/MOZG alapú dobásnál, elveszti a végtag használatának a lehetőségét d10 harci körre. A felhasználó kap +2-t a REF/MOZG alapú dobásokra néhány atlétikai manőver esetén (kiszabadulás, mászás, elkapás, birkózás, stb.). Szintén kap +2 bónuszt a harcművészetek során alkalmazott birkózás és Szabadulás manőverekre. Ízület-módosítás, nem igényel opció helyet. Műtét: E, EV=1
Sycust Húsátszövés 20%-a a cybervégtag árának +200eb
„A hagyományos cyberware dizájn a hangsúlyos, tiszta elválasztása a húsnak és a fémnek. Megszokott, habár érdekes elgondolás a mai időkben, mivel ez a kettősség csak tagadja az elkerülhetetlen, és egyre fokozódó összeolvadását a húsnak és a kibernetikának. Változásra van szükség. A Húsátszövés a változás. Amerika tech-művészei a mesterévé váltak annak, hogy kreatívan használják az emberi bőrt és a kibernetikát, techno-organikus kinézetet adva a cyberware-nek. Klónozott szövetdarabokkal átszőve, a szervetlen hardver visszakapcsolódását a testhez a cyberwaren keresztülfutó apró bio-rendszerekkel valósították meg. Az eredmény egy cyberkar vagy láb, amit átsző a hús! Gyönyörűen szokatlan, és kétségtelenül a következő generáció választása.”
Gabriele Gaboriau az EURO-VOYAGE cybermagazintól

Játékszabályok:
Ez a rendszer igényel egy opciónyi szabad helyet a cybervégtagban a bio-rendszer miatt. Burkolatot nem lehet rá rakni, viszont Bőrátszövéssel kezelhető (a normál ár 5%-a végtagonként) – a Bőrátszövés a végtagot ért sérülés esetén 70% eséllyel véd (mivel nem 100%-os az élő szövet bevonata). Az ilyen típusú végtag sérülése esetén a javítási költség 50%-al magasabb. Műtét: E, EV=1
Láb erősítő 500eb
Rugalmas emlékező-anyagok telepítése a cyberlábba (amik a teleszkópos rendszer átdolgozott változatai), és az ízületeket is megerősítik a jobb becsapódás-elnyelésért. Az erősítő megnöveli a felhasználó ugrás-teljesítményét 3 m-el. Két opciónyi helyet igényel, a combban és a lábszárban.
Játékszabályok:
Ez az opció csak akkor használható, ha mindkét lábba telepítik. Ha a cyborg a talpára esik (Nagyon nehéz Atlétika-dobás zuhanáskor, automatikus siker ugráskor), a módosítás képes elnyelni a becsapódás egy részét (-3 a zuhanás sebzéséből). Ezek a cybervégtagok alapvetően tartalmazzák a Megerősített ízületek opciót (+5 SP). A Láberősítő nem használható myomar izomzattal vagy Hidraulikus faltörővel. A Kengyelfutó lábba is beépíthető.
Zuhanás: A zuhanás 1d6-1 sebzést okoz 3 méterenként. Aki szándékosan ugrik, a REF 2/3-ával egyező (lefelé kerekítve) méternyi zuhanás sebzését negálhatja. A zuhanás sebzés a teljes testet érinti, módosítja a FM és a páncél. Könnyű páncélok (beleértve a Bőrátszövést és a Szubdermális páncélt) 1 pontot csökkentnek minden 50 pont viselt SFÉ után, a nehéz páncélok (beleértve a Testpáncélozást) 1 ponttal csökkentnek minden 25 pont viselt SFÉ után.
Műtét: E, EV=1d6
Megnövelhető láb egység 400eb
Ezek a kinyújtható láb-modulok a lábszárnál teleszkóposan meg tudják növelni a testméretet három lábbal (180 cm). A teherbírása 500 font (250 kg. A használó magassága változtatható igény szerint!
Játékszabályok:
A magasság állítható 1 lábra (60 cm), vagy megnövelhető két lábra (120cm) sétáláskor (+1 MOZG), vagy növelhető 3 lábra (180 cm) mozdulatlan várakozáshoz. Kétopciónyi helyet igényelnek (párban kell őket használni), és nem kompatibilis a Kengyelfutó, a Corvette lábbal vagy Láb Erősítővel. Műtét: E, EV=4
Sycust hajlat opció változó
Kétszeres hajlat: 1000 eb Rögzített hajlat: 100 eb 360 fokban forgatható végtag: 120eb Kiváló választás birkózóknak, judo mestereknek, szabaduló művészeknek, és a harcosok minden csoportjának. Most rögzítheted a hajlatát a kibernetikus végtagodnak, megakadályozva, hogy megmozdítsák, vagy fordítsd arra, merre soha nem mozogna a hajlat! Vagy csavard ki inhumán vagy angyal módra. Ez mind elérhető számodra. SYCUST- az Első név a cyberware-divatban.
Játékszabályok:
A Dupla hajlat (EV= 1/ízület) egy extra forgócsappal növeli a hajlat méretét, és lehetővé teszi, hogy az ízület az ellenkező irányba is teljesen hajoljon. A Kétszeres hajlat karokat használó kap +1-et minden birkózás, tartás és szorítás közelharci támadásra. Ugyanekkor kap +1-et a szabadulás dobásra minden egyes kétszeres hajlat opcióval szerelt cybervégtagja után.
A Rögzített hajlat(EV=0.5/ízület) nem kombinálható a Dupla hajlat opcióval. Megmozdítani egy rögzített hajlatot nagyon nehéz (25+) dobást igényel a Fizikumra. Csak a nagyobb hajlatokra építhető (nem az ujjakra). A REF -1-el csökken minden rögzített hajlat után az adott végtagon, így ha rögzíted a csuklód és a könyököd, -2 REF-el használod azt a karod.
A Forgatás opcióval (EV=2/ízület) a csukló vagy könyök a cybervégtagon bármely irányban el tud fordulni. Nem használható hidraulikus faltörővel, és a Csapás/Rúgás sebzése lecsökken egy normál kézére. Szabadulás dobáshoz ad +1-et, illetve TECH alapú ismeretekhez/javításokhoz csökkenti a szűk helyek okozta levonást.
Mindegyik változat ízület módosítás, tehát nem foglalja a négy alap opció helyet. Műtét: E, EV=2

Cybervégtagba épített eszközök

Ezeket az opciókat meghatározott feladatok elvégzésére építik a cybervégtagokba. Akárcsak a cyberfegyverek többségénél, itt is a maximális elrejthetőség volt a fõ szempont. Jó eséllyel észrevétlenek maradnak egy átlagos átvizsgálásnál, ha RealSkin vagy más, megfelelően realisztikus borítással rendelkeznek (NEHÉZ éberség próba).

Cybermodem 3000eb vagy több
Az opció lehetővé teszi a felhasználó számára, hogy egy kisméretű (és méregdrága) cybermodemet cipeljen állandóan magával. A modem DataTerm infopultokba, számítógépbe vagy egyéb telekommunikációs vonalba csatlakoztatva vagy vezetéknélküli hálózaton át használható. Az energiát a cybervégtag telepeiről nyeri (átlagosan 20%-al hamarabb merülnek le az akkumlátorok). A programchipek a végtag erre kiképzett nyílásán keresztül cserélhetőek. A cybermodem közvetlenül a felhasználó idegrendszerérbe van drótozva, és nem igényel külső interfész csatlakozót (Neurális processzort és cybermodem csatlakozást viszont igen). Műtét: E, EV=1
Rejtett tároló-rekesz 50eb
5x5x15 cm-es zárható tároló-rekesz. Műtét: E, EV=0.5
Rejtett fegyvertok 100eb
Csak combba szerelhetõ. A tárolórekesz egy darab pisztoly és egy tartalék tár tárolására alkalmas. Az elrejthető fegyver méretét a végtag mérete határozza meg (a FIZ-tól függ).
Nagyon gyengétől a Gyengéig: Könnyű pisztoly
Átlagostól az Erősig: Közepes pisztoly
Nagyon erős: Nehéz pisztoly, könnyű géppisztoly. Műtét: E, EV=1
Tech Szkenner 400eb
Ez a készülék a legtöbb jármű diagnosztizáló rendszeréhez, illetve más készülékekhez és személyi elektronikához is csatlakoztatható. Tűrhető megbízhatósággal képes a meghibásodás lokalizálására és sok esetben tanácsot is ad annak elhárítására. Csökkenti a hibák kijavításának a célszámát kis mértékben (már tudod a hiba okát, csak ki kell javítanod). Műtét: E, EV=3
Watch-Man 180eb
Cyberkar opció a Psiberstuff-tól. Ez a mini TV bármilyen cyberkarba beépíthető, egy 7,5cm x 5 cm-es képernyőt adva a tévézéshez, mikor az aktuális hírekre lenne szükség, video chipet néznénk vissza, vagy csak unatkozunk. A rendszer tartalmazza a TV tunnert, illetve a többi beültetéstől is tud fogadni képet (cyberoptika, interfész ajzat). A kijelző a burkolatba van építve, így nem igényel opció-helyet (viszont az esetleges Páncélozáson sebezhető pontként szerepel, mint ahogy a RealSkint is elárulhatja). Műtét: E, EV=1
Beépített gyorstok 200eb
Ez a cyberkar opció egy rejtett rugós-kiadó tokot jelent az alkarba építve. A tok a cyberkézfejbe lök bármit egy könnyű pisztoly méretéig (ZS rejthetőségi osztályig) vagy egy kést (a beépített gyorstok +2 Kezdeményezést biztosít fegyverrántáskor). Egy opciónyi helyet igényel. Műtét: E, EV=0
Fagyasztó 200eb
Egy CO2-s tűzoltó-készülék az alkarba építve. Mindössze két méter a hatótávolság. Ha fegyverként használják, a célpont Nehéz REF-et dob, hogy elkerülje a vakságot, ami 1d6/2 fordulón át tart. Műtét: E, EV=1d6/2
Lángvágó 100eb
Megegyezik a hagyományos lángvágóval 10 cm-es lánggal, 2,5 percnyi üzemanyaggal. Harcban alkalmazva 1d6+2 sebzést okoz. Képes átvágni fémet, műanyagot, fát 20 SP-ig. Műtét: E, EV=1d6/2+1

Cybervégtagba épített fegyverek

A cybervégtagok előnyös tulajdonsága, hogy vázszerkezetükben fegyvereket is elhelyezhetünk. A legtöbb cyberfegyver tervezésénél inkább az elrejthetőség és álcázhatóság játszotta a fõszerepet, mintsem a gyors tűzerő. A rejtett fegyverek jó eséllyel észrevétlenek maradnak egy átlagos átvizsgálásnál, ha RealSkin vagy más, megfelelően realisztikus borítással rendelkeznek (NEHÉZ éberség próba).

Ez „smart” célzó rendszert csatlakoztat a végtag-vezérlő interfészbe; ennek hatására a cybervégtag pop-up fegyvere Smartfegyvernek (+1/+4) minősül. Nincs szükséged különálló neurális processzorra ehhez az opcióhoz. Műtét: E, EV=1
Popup fegyver változó
A standard modern lőfegyverek cyberkarba rejthető változatai. A zárszerkezet egy ún. „pop-up” (végtagból előtolható) szerelvényben van elhelyezve, amely alaphelyzetben nem látszik. Ezért előbb mindig szabaddá kell tenned a karod, amikor használod. A tárakat oldalról helyezik bele; a popup-fegyverek a hüvelyeket lefelé vetik ki. A cyberkar mérete (a FIZ-től függ) korlátozza a felszerelhető fegyver méretét. Ebből a szempontból a Könnyű géppisztoly közepes pisztolynak, a Közepes géppisztoly pedig nehéz pisztolynak felel meg.
Nagyon Gyengétől Gyenge Fizikumig: csak Könnyű Pisztolyok
Átlagostól az Erős Fizikumig: Közepes Pisztoly vagy Könnyű Géppisztoly
Nagyon Erős Fizikum: Nehéz vagy Nagyon Nehéz Pisztoly, Közepes Géppisztoly
A beültethető fegyver ára a normál fegyver árának másfélszerese, és a fegyver értékeit a KM esetlegesen módosíthatja (például tárkapacitás, lőtávolság). Műtét: E, EV=2d6
Mikro-rakéta vető 900eb
A rakétavető négy miniatűr rakétát tartalmaz (hő-követő robbanófejes gyro-lövedékek). Akárcsak a popup-fegyvert, a mikro-rakéta vetőt is a végtagban helyezik el, szükség esetén előtolható, és két rakéta indítására képes körönként. A rakéták önvezérlésűek (+2 PON) és egyetlen 90 fokos vagy enyhébb irányváltoztatásra képesek, miáltal sarok mögé is képesek követni a célt (ilyenkor 30% eséllyel elveszíthetik a célpontot). A rakéták darabja 50 eb. Sebzésük 4D6, hatótávolságuk 200 m, és Nehézfegyverek képzettség szükséges a használatához. Műtét: E, EV=2d6
Fegyversín és csatlakozó 100eb
A cyberkar alsó részére, a kézfej helyére (pl. Mesterséges Vállszerelvényre szerelt cyberkar esetén), vagy a cyberláb combszelvényének külső oldalára vagy a vállra szerelt nagy teherbírású rögzítési pont. A fegyversínre standard lőfegyverek kívülre szerelhető változatai rögzíthetőek, a vezérlőkábelek a sín oldalában csatlakoznak. A szerelvény használata közben nem viselhetsz páncélt vagy ruházatot a végtagon. A következő fegyvereket rakhatod fel: Gránátvető
Mikro-rakétavető
Kívülre szerelhető félautomata pisztoly (mérete a FIZ-től függ) Műtét: E, EV=3
Korbács 475eb
Mindig tartsd az ellenségeidet elérhető közelségben!
Cyberkar opció. Ez a 2,2 méter hosszú ötvözet csáp használható korbácsként 1D6/2 sebzéssel, fojtással D6 sebzés harci fordulónként (a célpontnak Nehéz FIZ vagy REF dobás kell a szabaduláshoz), vagy használható rövid hatótávú „fogónak”. Műtét: E, EV=2d6
Villámfény 250eb
Add meg nekik a „lásd a fényt” érzést – az utolsó alkalommal.
A húszezer gyertya erejű villanó a tenyérbe építve (igényli az alkar opció helyet és csak a standard kézfejjel kompatibilis). A hatóterület egy hat méter hosszú, négy méter átmérőjű kúp. A célpontnak Nehéz REF dobást (add hozzá a Kitérés képzettséget) kell tennie, hogy eltakarja a szemét. A sikertelenség egy Lehetetlen HIDV dobást (add hozzá a Kínzás elviselése képzettséget) jelent, hogy elkerüld a rohamokat vagy pszichomotoros bénulást 1D6 percre. A meglepetésszerű támadás a REF dobást Nagyon Nehézzé teszi. Cyberoptika vagy szemüveg, felvillanás-védelemmel immunissá teszi az embert az ilyenfajta támadás ellen. Műtét: E, EV=1d6/2
Gáz jet 275eb
Az utolsó szó a kémiai hadviselésben.
Egy túlnyomásos tartály tele gázzal (bármilyen típussal), hat használatra elegendően, beépítve a cybervégtagba (általában karba). A hatótávolság 2 méter. A hatás az alkalmazott gáztól függ (alvás, hólyagok, ideg, méreg, stb.). Műtét: E, EV=1d6+3

Lineáris vázak

A lineáris vázak az egszoszkeletonok 2090-es változatai. Az egzoszkeletonok alapjában véve szintetikus izmokkal mozgatott fém vázszerkezetek; csak beleülsz és dolgozol velük. A korai egzoszkeletonokat semmi fontos dologra nem használták; esetlenek voltak és nehezen irányíthatóak; a magatehetetlen operátorok gyakran féltonnás rakodómodulokat löktek át a falakon és raktárajtókat szakítottak le. Nem volt ez másként a 2000-es években kifejlesztett bio-visszacsatolásos rendszerek megjelenéséig, amikor végre praktikusabb lineáris vázak kifejlesztésébe foghattak.
A lineáris váz egy fém testpáncélra emlékeztet, bár az SFÉ-je alapesetben 0 (Testpáncélozás kiberverekkel ez módosítható). A vázat a testedre erősítik, a rendszereket pedig közvetlenül neurálisan csatlakoztatják az izmaidhoz és a csontjaidhoz. A lineáris vázakat úgy tervezték, hogy képesek legyenek a megterhelés bizonyos százalékát átvenni, csak annyi „munkát” hagyva neked, hogy eldönthesd, mennyit akarsz megemelni és egyensúlyban tartani.

Ha például elegendő erőt fejtesz ki egy ötkilós súly felemeléséhez, a lineáris váz nem szolgál több rásegítéssel, mint amennyi a saját tömegének mozgatásához szükséges. Ha egy ötven kilós terhet csak 40 kg erővel emelsz, a lineáris váz átveszi a különbséget, ennek a tömegnek a 20%-át. Ha 250 kilós terhet cipelsz, a lineáris váz ebből 80%-ot átvesz (200 kg) és neked csak 50 kilót hagy, A teherbírás felső határánál (Lineáris Omega váznál majdnem 800 kg) a váz a súly 90%-át emeli, amíg te csak körülbelül 80kg-ot emelsz.
De hé, nem fizika órán vagyunk, igaz? Tudni akarod, mennyit vagy képes felkapni és elhajigálni.
Lineáris vázak háromféle erősségben léteznek. Amikor lineáris vázat használsz, annak ereje érvényesül normál FIZ képességed helyett a tárgyak emelésénél, meghajlításánál, cipelésnél vagy összetörésénél. Ne feledd, modern konstrukciójuk ellenére a beültetett lineáris vázak még mindig elég súlyosak (25-50 kg) és nehézkesek. Nem tudsz úszni bennük és 1 ponttal csökkentik a REF-et. Ha viszont egy autót akarsz félrelökni az útból, nem is kell tovább keresgélned. Mindegyik lineáris váz Ereje 38-szorosának megfelelő súlyt képes felemelni (Példa: a szigma kb. 600kg holtsúlyt emel).

Testpáncélozás

A Testpáncélozáshoz tartozik minden olyan beavatkozás, amikor golyóálló műanyagokat és fémeket rögzítenek közvetlenül a bőrödhöz. A mikroszkópikusan porózus páncél alatt a bőr lélegezhet, a védelmet „szendvicsezéssel” (több különböző anyag egymásra rétegezésével), merev plasztik vázzal és a becsapódás energiáját elnyelő mikrocelluláris anyagszerkezettel oldották meg.
A testpáncélozástól nem leszel gyorsabb vagy erősebb, ám tökéletesen megfelel a cyborgoknak, akik állandó védelmet akarnak teljes testfelületükön – és nem érdekli őket, hogy kik tudnak róla. Ez a legvadabb szüleménye a „fém jobb a húsnál” filozófiának; a testpáncélozott pasasok inkább robotra emlékeztetnek, semmint emberekre. Érzéketlenek a legtöbb fizikai károsodásra, amely minket, egyszerű halandókat gyötör. A speciális szenzor-szerelvények beépítése szintén ebbe a kategóriába tartozik.

A testpáncélokat szelvényenként árulják, mindegyik darab meghatározott testtáj védelmére szolgál. A szelvényeket közvetlenül a bőrhöz horgonyozzák, vagy kérésre lineáris egzoszkeleton vázra rögzítik azoknak, akik a cyborg stílus legdurvább cuccait vágyják hordani.

Érzékbővítések 500eb/db
Ezek a lapos antennácskák és optikai szerelvények körülbelül 30-60 cm hosszúak. A végükre cyberoptikát és egy mikrofont raknak, hogy a sarok mögé kukkanthass velük anélkül, hogy az egész testedet a tűzvonalba dugnád. Az érzékbővítések szenzorai rendszerint a fejre vagy a gerinc felső részére kerülnek. Műtét: K, EV=3d6
Optikai arcszerelvény 1000eb
Ez a szerelvény lehetővé teszi, hogy maximum öt cyberoptikát installáljanak egy védett szelvénybe az arc felső részén. A szemeket eltávolítják és a szemüregbe az optikai szerelvény vevőcuccait ültetik be. Különböző fazonú optikai szerelvények léteznek: vannak keskeny vizornyílások (ala Robotzsaru), forgatható kamerák (mint egy régimódi kamera) vagy egy főoptika körül több kisebbet helyeznek el. Szükségtelen mondanunk, hogy az arcszerelvény alaposan elcseszi a képedet, a Vonzerő automatikusan 1-re csökken. Műtét: N, EV=4d6